Politie zet onderzoek in Zandhuizen zondag voort (+ 3 filmpjes)

Zandhuizen - In een woning aan de IJkenweg in Zandhuizen zijn vanochtend twee doden aangetroffen. Het gaat om Marja Teekens (34) en haar man Frits (41).

Agenten vonden de man en vrouw, nadat een bezorgd familielid de politie belde, omdat ze geen contact kreeg. Toen de politie arriveerde waren de kinderen van 5 en 6 buiten op het erf aanwezig. Beiden waren ongedeerd.

Forensisch rechercheurs, de recherche en een GGD-arts deden de hele dag onderzoek naar de omstandigheden van de dood van het echtpaar. Over de oorzaak van het overlijden is officieel nog niets bekend. Het lijkt te gaan om een familiedrama. Rond 16.15 uur werden de stoffelijke overschotten vanuit de woning aan de IJkenweg naar een ziekenhuis gebracht.

Alle scenario's zijn nog open

Vanwege de invallende duisternis zijn deze werkzaamheden aan het eind van de dag gestaakt. Het onderzoek naar het overleden echtpaar wordt morgen voortgezet. Volgens de politie zijn alle scenario's nog mogelijk. Het is ongewis wanneer duidelijk zal zijn wat zich in de woning heeft afgespeeld. De woning aan de IJkenweg wordt vannacht bewaakt. Morgen wordt in het huis verder onderzoek verricht.

Het drama heeft de bevolking in Zandhuizen geschokt. Vanmorgen vroeg was Ronald Bosma, voorzitter van de voetbalvereniging Zandhuizen, ter plaatse. Hij maakte de agenten duidelijk dat er in de nabij gelegen voetbalkantine eventueel een bijeenkomst voor de dorpelingen kan plaatsvinden.