Gewapende overval in De Pol

De Pol - Drie gewapende mannen hebben maandagavond een woning overvallen aan de Generaal van de Boschweg in De Pol.

Een woordvoerder van de politie meldde dat de overval ergens tussen acht en tien uur 's avonds plaatsvond. De drie mannen gingen de woning binnen met vuurwapens en bedreigden bewoner Johan Otto, die een bouwbedrijf heeft. Ze hebben de bewoner bedreigd en vastgebonden. 

De daders zijn er daarna vandoor gegaan met 'kostbaarheden'.  Johan Otto is ontdaan. Zijn zoon meldt: ‘We hebben geen oog dicht gedaan. Dit gaat ons niet in de koude kleren zitten. Verder kunnen we niets melden, hangende het politie-onderzoek.’

Na de overval werd de politie gealarmeerd door een buurtbewoner. De 64-jarige bewoner is erg geschrokken, maar bleef verder ongedeerd. Politiemensen hebben sporen veiliggesteld en er is in de omgeving gezocht naar de drie verdachten. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een speurhond.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar mensen die de drie mannen hebben gezien en/of meer weten over dit incident. Van de daders is op dit moment het volgende signalement bekend:

  • Dader 1 is een blanke man, ongeveer 1,80 meter lang en hij droeg trainingsbroek met een Nike logo. Tijdens de overval droeg hij een masker/bivakmuts en had hij een capuchon op.
  • Dader 2 is een blanke man, ongeveer 1,80 meter lang en hij droeg trainingsbroek met een klein wapen. Hij had tijdens de overval ook een masker/bivakmuts op en droeg een capuchon.
  • Dader 3 is een man met een getinte huidskleur, ongeveer 1,70 meter lang en hij droeg een trainingsbroek en een jas met een rits die schuin over de voorkant loopt. Tijdens de overval had hij een capuchon op.

Hebt u informatie over deze zaak? Bel dan 0900-8844 of geef anoniem een tip door via 0800-7000.