Marja Teekens wordt niet in de buurt van Zandhuizen begraven

Zandhuizen – Via Facebook heeft de familie van de zaterdag in Zandhuizen vermoorde Marja Teekens bekend gemaakt waar en wanneer haar begrafenis plaatsvindt.

Uit de rouwadvertentie blijkt dat zij in 1981 in Huizen is geboren. Haar afscheid vindt plaats op zaterdag 16 januari om 10.00 uur in Hotel-restaurant De Zeegse Duinen in Zeegse. “s Middag is de begrafenis op begraafplaats De Duinen in Eelde. ‘Het afscheid en de begrafenis staat open voor iedereen die Marja goed heeft gekend en graag afscheid van Marja wil nemen’, aldus laat haar daar in de buurt wonende familie in de rouwaankondiging weten.

Betraand paardenoog staat op de kaart

Op de kaart staat een betraand paardenoog met de tekst: ‘Achter tranen van verdriet schuilt de glimlach en herinnering.’ Marja Teekens was een groot paardenliefhebber.

Vooral het Friese paard sprak haar aan. Ze schreef voor diverse hippische bladen. Ook maakte ze enkele jaren deel uit van het managementteam van de Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ (KFPS).

Marja Teekens werd in de nacht van vrijdag of zaterdag in haar woning omgebracht door haar man. Relationele problemen waren het motief. Daarna sloeg de man de hand aan zich zelf. Wanneer en waar hij wordt begraven is niet bekend.  

Het echtpaar laat twee kinderen van 5 en 6 jaar jaar na. Zij gaan op de Vensterschool in Noordwolde naar school. De kinderen zijn voorlopig bij familie opgevangen.