Gewapende overval op coffeeshop Dikrayaat

Wolvega - Coffeeshop Dikrayaat aan de Heerenveenseweg in Wolvega is zaterdagavond overvallen door vermoedelijk drie mannen. De daders kwamen rond 23.00 uur de coffeeshop binnen.

Zij bedreigden het personeel en klanten in de coffeeshop met een vuurwapen. Een personeelslid werd hierbij geslagen door één van de mannen.

De overvallers gingen er met zowel geld als verdovende middelen vandoor. De daders reden met de buit in een grijze auto weg. Meerdere aanwezige mensen zetten het bij het zien van de overvallers op een rennen. Een man en een vrouw raakten tijdens het vluchten lichtgewond toen zij over een hek wilden klimmen. Beiden zijn door ambulancepersoneel behandeld aan hun letsel.

Zoektocht

De politie heeft een uitgebreide zoektocht gehouden naar de gevluchte overvallers. Deze zoektocht bleef zonder resultaat. De forensische opsporing heeft een sporenonderzoek in de coffeeshop verricht.

Getuigen

De politie zoekt getuigen van de overval. Mensen die meer informatie over de overval, de daders en de gebruikte vluchtauto kunnen geven, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Gewapende overvallen krijgen vanwege de hoge impact op slachtoffers hoge prioriteit van de politie. De politie zet alles op alles om de daders van de gewapende overval op te kunnen sporen.

Afgelopen week werd in Oldemarkt een juwelier op brute wijze overvallen, en in De Pol werd een woningoverval gepleegd.