Roofovervallers gefilmd tijdens het pinnen

De Pol - Om de daders van de roofoverval die werd gepleegd in De Pol in de kraag te kunnen vatten, heeft de politie beelden vrijgegeven.

De overval werd maandag 11 januari rond 20.40 uur gepleegd in het afgelegen huis. De 64-jarige bewoner werd door drie gemaskerde en gewapende mannen gekneveld en bedreigd

Bewakingsbeelden van een geldopname op maandagavond 11 januari in Steenwijk kunnen een spoor opleveren naar de mannen die een roofoverval hebben gepleegd in een huis in De Pol bij Steenwijk. De politie geeft de beelden vrij om tips te krijgen om de zaak op te lossen.  

Pinnen aan de Meppelerweg

Rond 22.45 neemt een man die een Nike trainingsbroek en een donkere jas met capuchon draagt geld op met de gestolen bankpas bij de Rabobank aan de Meppelerweg in Steenwijk. Daar zijn bewakingsbeelden van. Wie herkent de man? Wie weet waar hij verblijft?

Beelden gedumpt in volkstuinen

Behalve de bankpas van de 64-jarige man werden onder meer ook mobiele telefoons, beeldschermen, contant geld en beelden meegenomen. De gestolen beelden zijn later teruggevonden bij de volkstuinen aan de Verlaatseweg in Steenwijk.

Tips

Wie weet er meer over de woningoverval of over het dumpen van de beelden bij de volkstuinen of over de andere buitgemaakte goederen? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.

Deze zaak is aan de orde geweest in het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost dat in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de politie wordt gemaakt.