Crowdfundingcampagne Koloniewoning is wegens succes gesloten

Frederiksoord - De crowdfunding van een Koloniewoning van de Toekomst is al na twee van de drie maanden looptijd gesloten wegens succes.

De twee ton is in rap tempo opgehaald bij een breed scala aan investeerders. Ze legden bedragen vast voor vijf jaar die variëren tussen de 1.000 en 20.000 euro. De Maatschappij van Weldadigheid doet zelf voor 70.000 euro mee. Dit voorjaar wordt de woning gebouwd aan de Wilhelminalaan in Frederiksoord om vervolgens verhuurd te worden als ‘proefwoning’.

De bedoeling is om geïnteresseerden kennis te laten maken met energieneutraal wonen in een ‘Koloniewoning van de Toekomst in een unieke historische omgeving.

Dit bouwproject helpt mee te bouwen aan een toekomst voor het verleden en draagt bij een landschapsherstel van deze UNESCO-waardige omgeving.

Een concept dat aanspreekt, getuige de enthousiaste reacties van de investeerders: ‘Leuk om op deze manier betrokken te kunnen zijn bij het werk van de Maatschappij van Weldadigheid’; ‘Zeer aansprekend initiatief’; ‘Tastbare ondersteuning van Drents Cultureel erfgoed!’; ‘We wonen nu ongeveer 1,5 jaar in een nieuwe koloniewoning naar volle tevredenheid’; ‘Mijn voorvaderen hebben in de kolonie gewoond. Dankzij jullie archief kon ik mijn roots achterhalen’; ‘Nu of nooit’; ‘Voor de toekomst’, zegt een jonge vader en dan nog eentje: ‘Mooie manier om iets tastbaars met je spaargeld te doen!’. Dit voorjaar wordt met de bouw van de woning gestart en naar verwachting kan deze vanaf de zomer verhuurd worden.