Provincie stemt ook in met fusieschool Giethoorn

Giethoorn - Nadat de gemeente Steenwijkerland in december al overstag ging, is nu ook de provincie Overijssel ervan overtuigd om in te zetten voor de Beulakerweg als locatie voor de fusieschool Giethoorn.

Hoewel groen licht van Overijssel niet per se noodzakelijk is, is ondersteuning van de provincie natuurlijk wel welkom, zo begrijpt ook ‘t Gieters Belang. ‘Een hele belangrijke stap’, schrijft het dorpsbelang dan ook in zijn nieuwsbrief.

Lange tijd was de provincie Overijssel een sta-in-de-weg voor de fusieschool in Giethoorn, omdat de door Giethoorn gewenste locatie langs de Beulakerweg niet zou passen in het provinciale beleid, maar dat is nu verleden tijd.

Er is de afgelopen tijd overleg geweest met de provincie over de vastgestelde locatie aan de Beulakerweg, naast nummer 127. ‘Aan de hand van de ladder van duurzame verstedelijking zijn nogmaals alle locaties beoordeeld. De provincie ondersteunt de conclusie dat er geen geschikte locatie is binnen het stedelijk gebied en kan derhalve instemmen met de locatie naast Beulakerweg 127’, aldus ‘t Gieters Belang.

Planfase

Inmiddels is de planfase opgestart. Wethouder Dieke Frantzen vraagt aan de gemeenteraad een krediet voor de planvoorbereiding. In het krediet is een bedrag bestemd voor Stichting Op Kop, die in het hele proces als bouwheer optreedt.

Er is een voorlopige planning opgesteld met een oplevering van de school in oktober 2018. ‘Vooropgesteld dat we ontzettend blij zijn met deze ontwikkeling en deze geenszins in de weg willen staan, zouden we toch de wens willen uitspreken of het tenminste mogelijk is om vanaf het begin van het schooljaar 2018-2019 gebruik te kunnen maken van de nieuwe school’, besluit ‘t Gieters Belang.