Organisatie The Passion: 'Apetrots op Oldemarkt'

Oldemarkt – The Passion Oldemarkt heeft vrijdagavond volgens de organisatie tussen de 1.000 en 1.200 bezoekers getrokken.

‘Het is precies zo gegaan zoals gehoopt was. Het weer was goed en we hebben allemaal maar positieve reacties gekregen’, vertelt Roely Westink namens de organisatie. Het was een avond om nooit meer te vergeten, zo beseft Westink. ‘De reacties zijn zo positief. Veel mensen zeiden dat ze de opvoering mooier vonden dan de landelijke versie op televisie. Juist dat kleinschalige zorgt voor een mooie beleving. Met ruim honderd vrijwilligers hebben we er hard aan gewerkt. Waar een klein dorp groot in kan zijn’, klinkt het trots.

Westink is apetrots op haar dorp. ‘Wat ik zo mooi vind, is dat iedereen hier voor noppes aan mee heeft gewerkt. Niemand heeft er ook maar een cent voor gekregen. Wij niet, de toneelspelers niet, de koren niet, de band niet, de technici niet, de podiumbouwers niet; niemand. Dat vind ik bijzonder.’ Ze vertelt dat veel bezoekers na de tijd een vrijwillige bijdrage hebben geleverd om het evenement een warm hart toe te dragen. ‘Er was zelfs een meneer die zaterdag bij mij aan de deur kwam. Hij gaf 50 euro, omdat hij de uitvoering zo mooi vond. Hij zei: zo duur is een avondje uit normaal gesproken ook.’

Lees de uitgebreide reportage Oldemarkt pakt groots uit met The Passion nog eens terug.