Spektakel en EK skeeleren op 30 juli

Steenwijk - Het Spektakel van Steenwijk is definitief op zaterdagavond 30 juli, de dag waarop ook de marathon van het EK skeeleren wordt gehouden. Zo heeft Steenwijk op 30 juli een megasportevenement.

Het skeelercircus strijkt in de laatste week van juli neer in Nederland. De baanwedstrijden zijn in Heerde. Zes dagen lang, tot en met donderdag 28 juli. Na een rustdag mag Steenwijk op zaterdag 30 juli gastheer zijn van het EK marathon.

De wedstrijden voor junioren en senioren bij mannen en vrouwen zijn overdag. Het parcours is hetzelfde als de jaarlijkse Skeelerklim van Steenwijk: Schansweg, Meppelerweg en de klim op de Gagelsweg, waar de finish is.

Om die reden gaat het Spektakel bij deze 49e editie niet door de binnenstad, maar gaan de wielrenners over het skeelerparcours. Elk jaar verschijnt er een mooi peloton met profrenners aan de start. Voor de start van de profronde worden de renners die net uit de Tour de France zijn gekomen gehuldigd. Ook ontbreekt de reclamekaravaan niet waaraan vele sponsoren hun medewerking verlenen. Tijdens het Spektakel is er veel vertier rondom het parcours, voor jong en oud.