Politierechter veroordeelt zoon vermoord echtpaar voor smaad

Vollenhove - De jongste zoon van het in september 2009 vermoorde echtpaar uit Vollenhove, is maandag door de politierechter in Zwolle veroordeeld voor smaad en laster.

Hij kreeg een werkstraf van 30 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken met een proeftijd van drie jaar opgelegd, omdat hij op Twitter suggereerde dat de huisvriend van zijn ouders iets te maken zou hebben met de dood van zijn ouders.

De zoon, die zelf ooit verdachte was in de moordzaak, plaatste in september en oktober van het vorig jaar op Twitter teksten als ‘wat zeggen ze altijd, de dader loopt vooraan in de begrafenisstoet’, en plaatste daarbij ook de naam van de huisvriend. Maar ook schreef hij ‘moord Vollenhove huisvriend’ en ‘nu nog afwachten wanneer de huisvriend gaat praten. Lost een hoop op’. Zelf wilde de man niets verklaren toen de politie hem eindelijk telefonisch te pakken kreeg. 'Vraag maar aan je collega’s. Ik leg nooit een verklaring af’', zei hij tegen de desbetreffende politieagent aan de andere kant van de lijn.

'De richtlijn voor dit soort zaken is een lage geldboete, maar dat is hier niet aan de orde vind ik', aldus de officier van justitie die smaad en laster bewezen acht. 'Dit is iemands naam verbinden aan een moord en een verdenking creëren.' Hij vond een veel hogere eis passend en eiste de straf zoals de politierechter hem oplegde. Die benadrukte nog hoe verschrikkelijk en stuitend hij het feit vond. 'Alleen een geldboete zou geen recht doen aan de ernst van dit feit.'