Zanger Harm Wolters ontsnapt uit brandend hotel

Steenwijk - Zanger Harm Wolters, geboren en getogen in Steenwijk en nu wonend in Zwolle, is met de schrik vrijgekomen bij een brand in zijn hotel in Turkije.

De zanger, bekend van zijn groep Ancora (met onder andere Patrick Jongschaap uit Willemsoord), is samen met een groep andere artiesten in Turkije voor een muziekreis.

Paniek

Harm lag al een tijd op de massagetafel. Hij dommelde, maar hoorde vanuit een andere kamer gekuch van een vrouw en daarbij paniek van medewerkers. ‘De paniek werd groter. De masseuse schreeuwde: ‘go, go, go’ en verdween uit de kamer’, schrijft de volkszanger op facebook.

Door vuurzee

Harm sprong in zijn papieren onderbroek van de tafel en liep de gang op. ‘Er was miemand maar dan ook niemand meer te zien. Ik hoorde alleen maar in paniek schreeuwende vrouwen. Ik wist niet waar ik heen moest. Op dat moment gaat er alles door je heen. Nog nooit heb ik deze paniek in me gehad. Het werd erger. Ik liep richting een ruimte waar alleen maar een deur was die in lichterlaaie stond en achter de deur een zee van vuur. Op dat moment ging er maar een ding door me heen: ik moet door deze vuurzee om naar buiten te komen. Maar hoe dichter ik bij kwam, hoe heter het werd en ik besefte me dat ik was opgesloten door het vuur.’

'Dank je wel God'

Er ging van alles hing door hem heen. ‘Mijn vrouw, mijn kinderen , mijn familie. Moet ik hier nu sterven in Turkije? In paniek besloot toch terug te gaan vanaf de kant waar ik vandaan kwam . Ik zag een trap en ging daar naar boven. ‘No, no’ riep iemand naar mij.’ Het was een medewerker. ‘Je moet hier zijn, zei hij in het Engels en wees mij naar een uitgang die leidde naar de centrale hal. Dank je wel God, was mijn eerst gedachte toen ik allemaal mensen zag.’