EK skeeleren op nieuwe asfaltlaag

Steenwijk - Binnen enkele weken wordt het gedeelte Schansweg tussen de rotonde nabij de RSG Tromp Meesters en de Meppelerweg in Steenwijk van een nieuwe asfaltlaag voorzien.

Dit nieuws is door de organisatie van het EK skeeleren met grote instemming begroet. De toppers van het skeelerpeloton kunnen daardoor zaterdag 30 juli op een fraai parcours strijd leveren om de Europese titels.

Zoals bekend vindt op die dag na het EK skeeleren op hetzelfde 2400 meter lange parcours Gagelsweg-Schansweg-Meppelerweg het jaarlijkse profcriterium Het Spektakel van Steenwijk plaats. Voor een wielrenner is het wegdek van minder groot belang, maar op de skeelers is goed asfalt cruciaal. Vorig jaar al werd de Gagelsweg (met klim) opnieuw geasfalteerde en ook de Meppelerweg ligt er prima bij.

Asfaltmachines

Inmiddels heeft de CERC (Europese Bond) het parcours gekeurd en goed bevonden met dien verstande, dat de huidige gaten in het wegdek van de Schansweg moeten worden opgevuld (zoals jaarlijks gebeurt). Dat is nu niet meer nodig, omdat binnenkort de asfaltmachines hun werk gaan doen.

De bedoeling is om het skeelerprogramma om 12.00 uur te laten beginnen met een marathon voor junioren heren. Daarna komen om 14.00 uur de dames en de damesjunioren in actie. Om 16.00 uur volgt het klapstuk, de marathon voor heren. Alle wedstrijden worden verreden over een afstand van ruim 42 km.

Tour de France

Tegen 18.00 uur is het parcours beschikbaar voor de 49e editie van het wielerspektakel. Na de reclamekaravaan gaat rond 19.00 uur het oudste profcriterium van Noord-Nederland van start met onder meer enkele vedetten uit de Tour de France.