Zieke Justin Bremer is VIP van de dag (fotoreportage)

Steenwijk - Vikings Voor Spieren ging voor de derde keer dit jaar over de obstakels en door de modder voor de 6-jarige Justin Bremer uit Steenwijk en al die andere kinderen met de spierziekte Duchenne.

Veel aanhang was mee en als belangrijkste gast ook Justin zelf. Om voor hem een onvergetelijke dag van te maken was er speciaal vervoer geregeld namelijk de Oranjebus. Justin, zijn zusje Mara en de ouders gingen met deze bus naar Nijmegen. En om dit extra luister bij te zetten werd de bus, tijdens de rit door Steenwijk geëscorteerd door de politie. Met zwaailicht en sirene en met Justin op de bijrijderstoel ging het door Steenwijk richting snelweg. Daar werd gewisseld van voertuig ging het verder naar Nijmegen. Daar werd Justin onthaald als de VIP van de dag. Een eigen shirt, keycord, stickers, zonnebril maar bovenal een warm ontvangst door Erwin van Haren van de Strong Viking organisatie.

Aanmoedigen

Tien Viking-mannen en -vrouwen uit Steenwijk en omgeving begonnen aan de zonnige watereditie. Onderweg bij de modderbaden werden ze goed aangemoedigd door Justin, die als VIP in de speciale Viking bus het terrein rond werd gereden door Erwin. Ook bij de Fjord drop, een reuze glijbaan, lieten Justin en Mara zich goed horen.
Na afloop van deze uitdaging, de wonden likkend werd er nog een kleine inzameling gehouden op het strand. 'We willen iedereen bedanken die dit feest weer mogelijk hebben gemaakt en dit keer de politie van Steenwijkerland die er een onvergetelijke extraatje aan gaf. VIP voor een dag. Justin was het vandaag', zegt André Kasel, de initiatiefnemer van deze acties.

Hét evenement voor iedereen is de Familyrun op 10 september in Nijmegen. Deze tocht is korter en zelfs geschikt voor Justin, die gaat deelnemen.

De teller staat om meer dan 3.000 euro. Het streven is om 5200 euro binnen te halen voor onderzoeken.
www.vikingsvoorspieren.nl