Kans op nieuwe huurder voormalige V&D Meppel

Meppel - Kroonenberg Groep, eigenaar van winkelcentrum Keyserstroom in Meppel, bekijkt of een nieuwe indeling van het winkelcentrum mogelijk is.

Dit doet het bedrijf naar aanleiding van een gesprek met een mogelijk nieuwe huurder van het voormalige V&D-winkelpand in het winkelcentrum. Dit laat een woordvoerder van Kroonenberg Groep weten. Zij kan nog niet zeggen wie die partij is.

Wel laat ze weten dat het voormalige pand van V&D aan de Kruisstraat niet in beeld is bij de Hudson's Bay Company. Deze Canadese warenhuisketen wil volgend jaar twintig vestigingen openen in Nederland en kijkt daarbij ook naar voormalige V&D-vestigingen. Hierbij is Meppel dus niet in beeld.

Warenhuisketen V&D werd eind vorig jaar failliet verklaard en gesprekken over een doorstart liepen op niets uit. Half februari gingen de deuren van de 62 warenhuizen dicht, waaronder die in Meppel. Daarmee verloor de Nederlandse detailhandel na ruim 125 jaar een icoon. De sluiting betekende dat in Nederland met één klap de winkelleegstand met 350.000 vierkante meter opliep en 8.000 medewerkers hun baan verloren.