Feestelijke onthulling van liftpaal met muziek en paal-dans-act

Oldemarkt - Reizigers kunnen binnenkort verzamelen bij de liftpaal aan de Koningin Julianaweg in Oldemarkt. De liftpaal wordt zaterdag 25 juni om 14.00 uur nabij de ingang van Het Lange Pad in Oldemarkt feestelijk in gebruik genomen.

De feestelijke onthulling wordt vooraf gegaan aan een adembenemende, bewonderenswaardige en sportieve paal-dans-act van de Slingervrouwgies van de Sportsskoele in Paasloo.

Er is een frisdrankje en natuurlijk ontbreken de heerlijke brosse Oldemarkter (lift)handjes niet. Tevens is er een liftwedstrijd: diegene die na de onthulling het snelst naar Steenwijk Station én retour lift, kan 25 euro winnen.

De liftpaal met de bijbehorende facebookgroep ‘liftpaal Oldemarkt’ is een pilot in de gemeente Steenwijkerland.

Spontaan liften naar het station Steenwijk, of van te voren een afspraak maken via de groep is voor iedereen weggelegd. Het is bedoeld als alternatief vervoer op de openbaar vervoersbussen die na 18.30 uur en in het weekeinde niet meer rijden richting Oldemarkt en richting station Steenwijk.

Behalve in Oldemarkt staat er ook een paal in Paasloo en bij het station Steenwijk.

Initiatief

Wat doe je als je in een dorpje woont dat ’s avonds en in het weekend niet te bereiken is met het openbaar vervoer? Marieke Pit, inwoner van Oldemarkt en bestuurslid van Plaatselijk Belang Oldemarkt, dacht mee over vervoer van en naar Oldemarkt. 

Omdat er zoveel auto’s heen en weer rijden, besloot Marieke een Facebookgroep op te zetten, die mensen met elkaar in contact brengt. Inmiddels heeft de groep ruim 200 leden. Carpoolen scheelt weer een paar ritten met de auto. 

In Oldemarkt is nu een aantal sessies geweest over het openbaar vervoer in de regio. Het doel is om als provincie, gemeente en inwoners goed werkende alternatieven te vinden voor bijvoorbeeld buslijnen die in de toekomst komen te vervallen.

Opening liftpaal

De liftpaal staat langs de Kon. Julianaweg ter hoogte van de nummers 38 en 40. De paal wordt onthult op zaterdag 25 juni, om 14.00 uur met muziek en een paaldansact, een liftwedstrijd, drankje en Oldemarker (lift)handjes.