Ingmar Berga alsnog naar EK skeeleren in Steenwijk

Steenwijk - Ingmar Berga is alsnog toegevoegd aan de Nederlandse selectie voor het EK skeeleren in Heerde en Steenwijk. De rijder uit Hoogeveen vervangt Jan van Loon (Lelystad), die zich wegens gebrek aan vorm heeft afgemeld.

Berga werd in eerste instantie gepasseerd voor het EK en dat zette kwaad bloed bij de 31-jarige oud-Europees kampioen (2010).

Zijn woede is inmiddels echter weer wat geweken. 'Ik ben nu alleen maar blij dat ik erbij zit en ik wil die marathon graag rijden, aldus Berga over de wedstrijd in Steenwijk, die voor zaterdag 30 juli op de kalender prijkt.

'Tot nu toe heb ik dit seizoen bij elke marathon op het podium gestaan en afgelopen zaterdag heb ik in Achterveld weer laten zien dat ik goed in vorm ben. Alleen op het NK Baan was ik iets minder, maar verder sta ik er hartstikke goed voor.'

Nu hij is opgenomen in de selectie voor het EK, kijkt Berga vol vertrouwen uit naar het EK in Steenwijk. 'De titel is het hoofddoel, al kan ik met een tweede of derde plaats ook tevreden zijn.'

Eerder is Gerwin Smit (Rouveen) al aangewezen voor de marathon, evenals Meppelse Elma de Vries, die al liefst drie keer triomfeerde op het klimparcours in Steenwijk.

Berga deed dat tot zijn grote spijt nog nooit, al behaalde hij wel ereplaatsen. 'Het moet er nu maar eens van komen', zegt hij met een twinkeling in zijn ogen.