Acties voor zieke Justin Bremer

Steenwijk – Voor de Justin Bremer, die de ziekte van Duchenne heeft, worden diverse acties gehouden. Zo verkoopt IJssalon ’t Hoekje in Steenwijk tijdens de boekenmarkt en koopzondag Viking-ijsjes.

Van elk ijsbolletje gaat € 0,50 naar de groep Vikings voor Spieren. Dit team gaat de opbrengsten van uitdagende survivalruns aan onderzoeken schenken. Intussen staat de teller op € 3400,-. Het streefbedrag is € 5.200,-.
‘Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen willen helpen’, zegt initiatiefnemer André Kasel. Zo gaat van de verkochte Viking wijn bij Eleveld een euro naar het goede doel. De Mitra verkoopt Viking bier, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt. De Golfclub Havelte doet dat met een gerecht. Eerder werd de opbrengst van een beachvolleybaltoernooi op Ameland en een puttwedstrijd bij Golfclub Havelte gedoneerd, heeft Kreuze 100 liter diesel beschikbaar gesteld voor de bus, die het team én Justin naar de watereditie Viking run in Nijmegen bracht.

Sponsorloop

Woensdag 6 juli houdt Kindcentrum Bernhard, de school van Justin, een sponsorloop. Hét evenement voor iedereen is de Familyrun op 10 september in Nijmegen. Deze tocht is korter en zelfs geschikt voor Justin, die gaat deelnemen. André Kasel roept iedereen op om deze uitdaging, een 3 of 5 km parcours met obstakels, aan te gaan.

Wie het team Vikings voor Spieren en daarmee Justin Bremer wil steunen, kan terecht op de website www.vikingsvoorspieren.nl. Zelf een keer meetrainen kan overigens ook.