Wethouder onthult liftpaal in Oldemarkt

Oldemarkt - Wethouder Wagteveld, Jesper Haverkamp en Kirsten ter Schure hebben zaterdag de liftpaal in Oldemarkt onthuld.

De paal staat op de Ossenzijlerweg, nabij rotonde ter hoogte van het Lange Pad. De liftpaal, een idee van Marieke Pit komt voort uit het steeds minder wordende openbaar vervoer vanuit Oldemarkt  naar Steenwijk en vice versa. Marieke is onder andere samen met Jesper Haverkamp, Karla Koelma, Sanne Bonekamp en Piet van Noort lid van de werkgroep ‘Nieuwe tijd voor Mobiliteit’, die is opgezet vanuit provincie en gemeente. Voor de opening was veel belangstelling uit het dorp en omgeving. De belangstellenden werden ontvangen met een drankje en het ‘Oldemarkter handje’ in koekjesvorm.

Marit Postma, Margo Meijerink en Kirsten ter Schure van de ‘slingervrouwgies’ uit Paasloo slingerden lenig en behendig om een danspaal en gaven daarmee een zeer ludieke, muzikale en sportieve openingsact weg die zeer werd gewaardeerd door het publiek.

Jesper Haverkamp nam het woord namens de werkgroep ‘Nieuwe tijd voor Mobiliteit’ en Marieke Pit  legde in het kort de bedoeling van de liftpaal uit. Via de facebookpagina 'liftpaal Oldemarkt’ kan iedereen aangeven dat hij/zij een lift nodig is, of een lift aanbieden.  Ook kan er spontaan gelift worden vanaf de liftpalen in Oldemarkt, Paasloo en Station Steenwijk.

Aansluitend aan de opening was er een liftwedstrijd, wie het snelste naar Steenwijk kon liften, een selfie bij de liftpaal in Steenwijk kon maken en deze kon plaatsen op de Facebookpagina, om vervolgens weer al liftend terug naar Oldemarkt te gaan. De prijs was 25 euro.
Onder toeziend oog van agent Bert Hanse waagden Adriaan Noordergraaf en Willy Veldsink de gok en namen een lift richting Steenwijk. Om kwart voor vier arriveerden zij weer in Oldemarkt en hun prijs hebben zij inmiddels op een terras in Oldemarkt goed benut.