Obstakelrun op Kindcentrum Bernhard voor Justin is overweldigend (video's)

Steenwijk – De sponsorloop op Kindcentrum Bernhard voor Justin Bremer, die de spierziekte van Duchenne heeft, is een ongekend succes. Van 9.00 tot 12.15 renden zijn schoolgenootjes voor het goede doel: geld voor onderzoeken.

De opbrengst is nog niet bekend. 'Het tellen zal nog even duren, maar zeker is dat er een paar duizend euro bijeen wordt gelopen. De deelname is enorm. Er liepen kinderen die wel 40 à 50 euro bijeen hadden gebracht. Bijna iedereen deed mee en dat zijn er toch 200 kinderen. Dit is overweldigend’, zegt een leerkracht.

Vikings voor Spieren

Op het schoolplein was een prachtig parcours met diverse obstakels gemaakt. Deze sponsorloop gaat in samenwerking met de groep Vikings voor Spieren. Dit team gaat de opbrengsten van uitdagende obstakelruns schenken aan onderzoeken. Het streefbedrag is 5200 euro en dat bedrag was voor deze sponsorloop al bijna gehaald. Het bedrag wordt aanzienlijk hoger.

Familyrun

Er zijn veel acties voor Justin. Hét evenement voor iedereen is de Familyrun op 10 september in Nijmegen. Deze tocht is korter en zelfs geschikt voor Justin, die gaat deelnemen. Vikings voor Spieren roept iedereen op om deze uitdaging, een 3 of 5 km parcours met obstakels, aan te gaan.

Wie het team Vikings voor Spieren en daarmee Justin Bremer wil steunen, kan terecht op de website www.vikingsvoorspieren.nl. Zelf een keer meetrainen kan overigens ook.