Schoolgenoten zieke Justin rennen vier mille bijeen

Steenwijk – De sponsorloop op Kindcentrum Bernhard voor Justin Bremer, die de spierziekte van Duchenne heeft, is een ongekend succes. De opbrengst is overweldigend: zeker 4.000 euro is er bijeen gebracht.

Op het schoolplein was woensdag een prachtig parcours met diverse obstakels gemaakt. Deze sponsorloop ging in samenwerking met de groep Vikings voor Spieren. Dit team schenkt de opbrengsten van uitdagende obstakelruns aan onderzoeken.

Instructies

Al om 06.00 uur vanochtend verzamelden zich de ‘Vikings’ om de baan klaar te zetten, nadat leden van de Scouting de avond ervoor al de eerste obstakels in elkaar hadden gezet. Om half negen stond de baan klaar en was het wachten op de eerste groep. De groep van Justin! Met hem voorop kregen ze eerst instructies van Viking Odin. Hij vertelde dat ze elkaar moesten helpen, want een Viking laat niemand achter. Na een warming up stonden ze klaar voor de start. Na het eerste rondje achter Viking Elkjaer wisten de deelnemers precies wat ze moesten doen.

Uitdaging en topper

Na dat eerste rondje konden ze los. En dat deden ze ook! Ze liepen zich het vuur uit de sloffen voor hem en andere kinderen met spierziektes. Met super veel enthousiasme vlogen ze over de obstakels. Met name de klim over de strobalen tot op het dak van de fietsenstalling - waar ze normaal nooit op mogen komen - was een uitdaging en topper in het parcours. Voor groep 7 en 8 had de Scouting op het voorplein nog een extra uitdagend obstakel gebouwd.
Het parcours sloeg dus enorm aan. Vele kinderen wilden nog wel een keer. ‘Volgend jaar weer’, zegt André Kasel van de Vikings Groep. ‘Wat een fantastische dag. Het was goed weer en superenthousiaste kinderen hebben er een absolute topdag van gemaakt.’

Overweldigend

De totale opbrengst is nog niet bekend, maar de schatting is dat er zeker 4.000 euro bijeen is gebracht. ‘De deelname is enorm, namelijk tweehonderd schoolgenootjes. Er liepen kinderen die wel 40 à 50 euro bijeen hadden gebracht. Dat is overweldigend’, zegt een leerkracht.

De groep Vikings voor Spieren had een streefbedrag van 5.200 euro voor ogen. Tot woensdag was er al bijna 4.000 euro binnen via donaties en andere acties. Met de 4.000 euro van de sponsorloop is er al 8.000 euro binnen.

Familyrun

Er lopen nog diverse acties voor Justin. Hét evenement voor iedereen is de Familyrun op 10 september in Nijmegen. Deze tocht is kort en zelfs geschikt voor Justin, die zelf gaat deelnemen. Vikings voor Spieren roept iedereen op om deze uitdaging, een 3 of 5 km parcours met obstakels, aan te gaan.

Wie het team Vikings voor Spieren en daarmee Justin Bremer wil steunen, kan terecht op de website www.vikingsvoorspieren.nl. Zelf een keer meetrainen kan overigens ook.