Scoutinggroep hijst de vlaggen

Leden van de Steenwijker scoutinggroep Johan van den Kornput zorgen er zaterdag 30 juli tijdens de ceremonie protocollaire van het EK skeeleren voor, dat de vlaggen van de landen van de eerste drie op elke afstand worden gehesen.

Dat gebeurt tijdens het spelen van de volksliederen.

 'We zijn er trots op, dat we dit mogen gaan doen', reageert namens de groep Daniël Haveman enthousiast.

Johan van den Kornput was een bekend veldheer, die er in 1581 tijdens de tachtigjarige oorlog voor zorgde dat Steenwijk bevrijd werd van de Spaanse bezetter.

De scoutinggroep in Steenwijk is in 1945 opgericht. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Iedere week zorgt een groep enthousiaste vrijwilligers voor een breed aanbod aan activiteiten De scoutinggroep is betrokken bij grotere lokale evenementen, zoals het Dicky Woodstock festival, waar vorig jaar door de groep een heuse apenkooi werd gebouwd, of de Survival Challenge in Havelte, waar de scouts hun hand niet omdraaiden voor het bouwen van een abseilwand. In 2015 was de groep goed vertegenwoordigd tijdens de Wereldjamboree in Japan.

De Johan van den Kornputgroep heeft verder geassisteerd bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam en wordt regelmatig gevraagd voor kleinere activiteiten bij dorpsverenigingen of in het centrum van Steenwijk tijdens het jaarlijkse Charles Dickens event.