O.P.A. schenkt cheque aan Justin

Steenwijk – Vereniging Oud Papier Actie (O.P.A.) heeft een cheque van 1.000 euro aan Vikings voor Spieren overhandigd. Deze groep zamelt geld in voor Justin Bremer, die de ziekte van Duchenne heeft.

Het geld is bestemd voor onderzoek naar een medicijn dat de ziekte van Duchenne de wereld uit kan helpen. Justin was zelf aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen en hij vond het prachtig. Hij wil later ook graag mee op de wagen.

Vereniging O.P.A. van de PKN Steenwijk haalt oud papier in de binnenstad en in de wijken in Steenwijk op. De opbrengst gaat naar diverse doelen, lokaal en ver over de grens. Deze giften dreigden te verdwijnen toen het college van burgemeester en wethouders voorstelde de oud-papiercontainers in te voeren. Dit voorstel werd vorige maand teruggetrokken, zodat de verenigingen zoals O.P.A. het papier kunnen blijven inzamelen.

Het ingezamelde bedrag voor Vikings voor Spieren loopt behoorlijk op. Dit team schenkt de opbrengsten van uitdagende obstakelruns aan onderzoeken en coördineert alle acties voor Justin. Tot vorige week stond de teller op 3.800 euro. Schoolgenoten van Justin liepen vorige week met de obstakelrun op het plein van Kindcentrum Bernhard zo’n 4.000 euro op. Met deze 1.000 euro gaat de teller richting 10.000 euro, terwijl het streefbedrag 5200 euro was.

Hét evenement voor iedereen is de Familyrun op 10 september in Nijmegen. Deze tocht is kort en zelfs geschikt voor Justin, die zelf gaat deelnemen. Vikings voor Spieren roept iedereen op om deze uitdaging, een 3 of 5 km parcours met obstakels, aan te gaan.

Wie het team Vikings voor Spieren en daarmee Justin Bremer wil steunen, kan terecht op de website www.vikingsvoorspieren.nl.