Wielerspektakel wordt ‘Hollands festival’

Steenwijk - Het wielercomité Steenwijk dingt dezer dagen naar de gunsten van de profs, om komende zaterdag 30 juli naar Steenwijk te komen.

En dat blijkt niet mee te vallen. ‘Veel renners vertrekken komend weekend al naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. Verder is er een wielerkoers  in Londen en staat zaterdag in Spanje ook de Clásica San Sebastián op de rol’, zegt medeorganisator Meine Seinen.

De geplaagde organisator zag om die reden Bauke Mollema en Steve Cummings al afhaken. ‘Bauke moet toch van start in Spanje. En met Cummings waren we al heel ver, maar hij is alsnog geselecteerd voor de Britse Olympische ploeg en gaat naar Rio. Daar grijpen we dus ook naast.’ Naast de reeds eerder genoemde Pieter Weening en Johnny Hoogerland, komt klimmer Antwan Tolhoek naar Steenwijk. De jonge Zeeuw maakt deel uit van Roompot Oranje Peloton. ‘Hij heeft dit jaar het bergklassement gewonnen in de Ronde van Zwitserland.’

Het lijkt in Steenwijk uit te draaien op een soort ‘Hollands festival’. ‘Zo hebben we onze pijlen gericht op Stef Clement. Die is vooral door een goede laatste week nog hoog geëindigd in het klassement van de Tour.’ En ook Dylan Groenwegen staat op het verlanglijstje. ‘Een goede jonge renner, die Nederlands kampioen op de weg is geworden en de Tour heeft uitgereden.’ Groenewegen komt uit voor Team Lotto NL Jumbo. ‘Verder gaan we onder meer voor Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Timo Roosen en Albert Timmer.’ Laatstgenoemde werd vorig jaar nog tweede in Steenwijk.