Stef Clement en Dylan Groenwegen komen naar wielerspektakel Steenwijk

Steenwijk - Stef Clement is door het wielercomité van Steenwijk vastgelegd voor het wielerspektakel van Steenwijk komende zaterdag. Clement werd vooral op basis van een goede laatste week achttiende in het eindklassement van de Tour de France.

Ook staat inmiddels vast dat Albert Timmer, Ramon Sinkeldam een Dylan Groenwegen aan de meet staan. Eerstgenoemde werd vorig jaar nog tweede in Steenwijk. Dylan Groenwegen is Nederlands kampioen op de weg en heeft de Tour heeft uitgereden. Groenewegen komt uit voor Team Lotto NL Jumbo. Eerder werden al Pieter Weening, Antwan Tolhoek, en Johnny Hoogerland gecontracteerd. Lieuwe Westra van het Astana Pro Team heeft afgezegd.

Het wielercomité Steenwijk dingt dezer dagen naar de gunsten van de profs, om komende zaterdag 30 juli naar Steenwijk te komen. En dat blijkt niet mee te vallen. ‘Veel renners vertrekken komend weekend al naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. Verder is er een wielerkoers in Londen en staat zaterdag in Spanje ook de Clásica San Sebastián op de rol’, zegt medeorganisator Meine Seinen. 

De geplaagde organisator zag om die reden Bauke Mollema en Steve Cummings al afhaken. Het lijkt in Steenwijk uit te draaien op een soort ‘Hollands festival’. ‘We gaan nog voor onder meer voor Roy Curvers en Timo Roosen.’