Nika Lanka rondt weer projecten in Sri Linka af

Steenwijk - Stichting Nika Lanka was van 19 juli tot 16 augustus actief in Sri Lanka. Zoals elk jaar is de stichting daar aan de westkust van dit eiland actief.

De stichting is mede door Ronald Kamerman en Gré Lieftink uit Steenwijk opgericht na de fatale tsunami tijdens Kerst 2004. ´Het doel van onze stichting is nog steeds om mensen op weg te helpen en al onze projecten moeten gereed zijn als wij weer naar Nederland gaan. Geld achterlaten gebeurt niet. Deze kleinschalige hulp is nog steeds zeer effectief. Onze hulp is snel en direct.´

Bouwkosten stijgen

Er is al elf jaar lang hard gewerkt en vele projecten zijn klaar. Maar er is nog altijd veel te doen. 'De laatste maanden zijn de prijzen in Sri Lanka gigantisch gestegen. De prijzen van rijst, groente, cement, zand, stenen om te bouwen zijn met ongeveer 30%  omhoog gegaan. Dit alles heeft tot gevolg dat ook het arbeidsloon aanmerkelijk hoger ligt dan vorig jaar. Kortom, de bouwkosten zijn flink gestegen.'

Voorzieningen

Desondanks heeft Nika Lanka in vier weken tijd toch een aantal families flink kunnen helpen. ´Zo konden wij twee gezinnen helpen met sanitaire voorzieningen, de bouw van een nieuwe woning, de bouw van een keuken en een ouderhuis helpen met tweemaal een voedselpakket. Daarnaast konden wij een aantal andere gezinnen helpen met ‘kleine’ hulp zoals nieuwe gascoocker met gasfles, reparatie van de meterkast na een kortsluiting, hulp aan de school voor speciaal onderwijs en een houten kozijn met nieuwe voordeur.

Op de brommer

In Sri Lanka verplaatsen Ronald en Gré zich op hun brommer en gaan zo dagelijks hun projecten bij langs om zo de vinger aan de pols te houden. Deze brommer, de vliegreis en het verblijf bekostigen zij zelf.

www.nikalanka.org