Vikings halen gezamenlijk de eindstreep van modderrun

Steenwijk – Justin Bremer (6), die de spierziekte van Duchenne heeft, heeft zelf de finish van de familie-obstakelrun gehaald.

Ook zijn vader Carlo, zijn moeder Paulien en zijn zusje Mara deden mee en samen met vele andere vrienden en kennissen haalden de eindstreep.

In totaal reisde een groep van 40 mensen af naar Nijmegen voor deze run. Het is één van de vele acties op initiatief van Vikings voor Spieren, die geld inzamelt voor onderzoek naar een medicijn dat de ziekte van Duchenne de wereld uit kan helpen.

‘Het was een geweldige dag’, zegt Tony Degenkamp. Hij was samen met zijn dochters Ise (6) en Mayke (16) deel om Justin te ondersteunen. ‘We gingen als groep van start en eindigden ook als groep. Iedereen hielp elkaar, wat een saamhorigheid.’ Over het parcours zegt hij: ‘Wel veel modder, maar het was goed te doen, zelfs voor mijn 6-jarige dochter en voor Justin.’ Alle veertig deelnemers van de groep rond Justin haalden de finish.

De teller van alle acties komt al boven de € 13.000,-. Het streefbedrag was € 5.200,-. ‘We willen dit verviervoudigen. € 20.800,- is het nieuwe streefbedrag’, aldus André Kasel.

Op 18 september is de fietstoertocht. Er zijn twee mooie routes van 50 en 100 kilometer. De start is tussen 8.00 en 10.30 uur vanaf Maargies Hoeve in Kallenkote. Op 1 oktober houdt Het Kleerhangertje de najaarsbeurs. Een deel van de opbrengst gaat naar Vikings voor Spieren. En op 15 oktober is er weer een obstakelrun.

www.vikingsvoorspieren.nl