'Rust is grotendeels terug na familiedrama Zandhuizen'

Zandhuizen - Hoewel het familiedrama van begin dit jaar nog vers in het geheugen ligt, is de rust grotendeels teruggekeerd. Dat zei Plaatselijk Belang Zandhuizen tijdens het bezoek van burgemeester Van Klaveren en de wethouders aan het dorp.

Dinsdag bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan het bestuur van Plaatselijk Belang (PB) Zandhuizen. Vanwege de tropische temperaturen ontvingen voorzitter Digna Santing en haar medebestuursleden het college aan de picknicktafel bij het sportveld.

Familiedrama

Het familiedrama van begin 2016 ligt bij iedereen nog vers in het geheugen. Marja Teekens werd in januari in haar woning omgebracht door haar man. PB en college stonden hier bij stil. Het bestuur van PB houdt de vinger aan de pols, maar constateert dat de rust grotendeels is teruggekeerd.

Het college waardeert voor de inzet vanuit het dorp, want ook voor een plaatselijk belang was dit een bijzondere periode. 'Als je zitting neemt in zo’n bestuur, houd je geen rekening met dit soort heftige gebeurtenissen. Het gaat je niet in de koude kleren zitten', aldus Digna Santing.

Mooie speeltuin

Plaatselijk Belang zet zich geregeld in om activiteiten te organiseren voor jong en oud, door bijvoorbeeld uitjes in de omgeving te organiseren. Speciale aandacht is er voor de jeugd die doordeweeks uitvliegt naar diverse scholen in de omgeving. PB vindt het belangrijk dat ze in eigen dorp met elkaar spelen. 'Niet voor niets staat één van de mooiste speeltuinen van Weststellingwerf in Zandhuizen.' In eigen beheer en met een beetje financiële steun van de gemeente heeft het dorp dat voor elkaar gekregen.

Overlast bermen

Bijzondere aandacht was er voor de bermen. Bewoners en ondernemers ondervinden veel overlast van de stukgereden bermen, zeker in de natte periodes. Wethouder Jack Jongebloed beloofde dat er een proef in de omgeving van Zandhuizen komt. De gemeente wil onderzoeken welke weginrichting, technieken en materialen zich het best lenen om de problematiek structureel te lijf te gaan. In het najaar zal hier in overleg met plaatselijke belang verder invulling aan worden gegeven.