Geen prijs, maar nominaties hebben zanger Clarance geen windeieren gelegd

Steenwijk – Oud-Steenwijker zanger Clarance van der Schaaf heeft geen prijs gewonnen tijdens Josie Music Awards in Nashville in de Verenigde Staten, die zondagavond zijn uitgereikt.

Clarance was genomineerd in drie categorieën. ‘Jammer, maar alleen al de nominatie geeft een voldoening. En dan ook nog met twee eigen nummers, waarvan zelfs een Nederlandstalig nummer’, zegt Clarance.

Het nummer Reach out for love staat op een album dat genomineerd was in de categorie Country Coolmix Album of the year 2016. Ook was hij genomineerd als wereldartiest/song of the year 2016 met het reggae-nummer Goed doen.

Op podium slapen

‘We gaan vrolijk verder. De nominaties hebben een goede naamsbekendheid gegeven en onlangs heb ik mogen optreden in een bomvolle en enthousiaste zaal tijdens Westernwald-festival in Nauroth in Duitsland. De fans wilden een toegift, maar dat mocht niet vanwege een strakke planning. Ik had geen zin naar het hotel te gaan. Daar was bijna geen gast. De ambiance was zo mooi dat ik zelfs op het podium heb geslapen! En de volgende dag mocht ik het festival afsluiten.'

De vele positieve reacties van bekenden en vrienden doen hem goed. ‘En intussen groeit het aantal fans.’

Hij komt zojuist uit Suriname waar hij zijn vader verraste. Die werd 65 jaar en ze hadden elkaar nooit gezien. ‘Het was een hele bijzondere ontmoeting. Ik heb fantastische weken gehad.’

Trots

Surinamers zijn trots. Ze zijn trots op zanger Kenny B en nu ook op Clarance. Hij kwam daar zelfs in het zes uur en twaalf uur journaal en een talkshow. Eenmaal terug bezocht Clarance Surinaams Goud, een evenement met Surinaamse artiesten, onder wie Kenny B.

Nieuwe opnamen

Clarance komt binnenkort naar Steenwijk om samen met zijn vriend en producer Lennart Borg uit Steenwijk en Baas Morgen uit Zeist nieuwe nummers op te nemen. Hij krijgt medewerking van Klaske Stallinga en Rinske Keizer uit Steenwijk. Deze achtergrondzangeressen traden eerder op met Gerard Buisman en Wilma Dijksma.