Van fraude verdachte Rendo-directeur krijgt weer geld

Meppel – De rechtbank vindt dat ex-directeur Stéphan V. van energiebedrijf Rendo geld moet krijgen om de hypotheek van zijn villa te betalen. Daarom krijgen V. en zijn gezin uit Meppel eenmalig ruim 50.000 euro om een schuld bij de bank af te lossen.

Vanaf nu krijgt hij ook iedere maand ruim 2200 euro om zijn hypotheek te kunnen betalen. Dat besloot de rechtbank in Assen donderdag.

Geldnood

V. werd eind 2012 werd opgepakt op verdenking van miljoenenfraude rond de bouw van een energiecentrale in Steenwijk. Hij stapte twee weken terug naar de rechtbank, omdat hij in financiële nood zit.

Doordat er sinds 2012 beslag ligt op zijn bankrekeningen, kon hij zijn hypotheek (2.250 euro per maand) niet meer betalen. De bank dreigde zijn huis te gaan veilen. Daardoor zouden hij, zijn vriendin en hun vijf kinderen, op straat komen te staan, aldus V.

Gezinsleven

Dat vindt de rechtbank te ver gaan. 'Als hij en zijn gezin hun huis kwijtraken, worden ze onevenredig zwaar benadeeld', oordeelde de rechtbank, ook al wordt V. verdacht van een ernstig misdrijf. 'Zijn familie en gezinsleven moet zoveel mogelijk worden gerespecteerd.'

V. stapte vorig jaar ook al naar de rechtbank omdat hij financieel klem zat. Toen kreeg hij nul op het rekest. Ondertussen wacht de ex-directeur al vier jaar op zijn strafzaak. Die staat gepland voor volgend jaar zomer. Rendo eist bovendien een bedrag van 30 miljoen terug van de Meppeler. (ADP)