Minne Wiersma is nieuwe directeur Maatschappij van Weldadigheid

Steenwijk - Minne Wiersma is per 1 februari 2017 benoemd tot directeur van de Maatschappij van Weldadigheid (MvW). Hij volgt daarbij Jan Mensink op. Deze blijft nog tot aan zijn pensionering werkzaam bij de MvW.

Wiersma is 54 jaar en woonachtig in Burgwerd. Hij is afkomstig uit een agrarisch milieu. Na zijn studie aan de Hogere Agrarische School heeft hij een doctorale studie bedrijfskunde voltooid. Na enkele jaren als docent gewerkt te hebben heeft hij de overstap gemaakt naar het bankwezen.

Rabobank

Vanaf 1997 heeft hij meerdere directiefuncties gehad binnen de Rabobank. Zijn laatste functie was die van directeur Zakelijk bij de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.

Nevenfuncties

De nevenfuncties van Minne Wiersma zijn secretaris Business Club Steenwijkerland en lid van de Raad van Commissarissen Wonen Zuidwest Friesland. Wiersma nam in mei afscheid van de Rabobank. 'Dit is een prachtige baan in een uniek gebied met een bijzondere geschiedenis. Het is ook nog gemeente- én provinciegrens overschrijdend. We hopen op de lijst Werelderfgoed van de Unesco te komen en er wordt gewerkt aan een nieuw bezoekerscentrum. Dus er zijn prachtige uitdagingen en er is zoveel te doen. Ik heb er zin in', aldus Minne Wiersma.

50 kandidaten

De procedure om een goede opvolger van Jan Mensink te vinden is lang en intensief geweest. Uiteindelijk hebben 50 kandidaten zich gemeld. Om het selectieproces zorgvuldig en professioneel te laten verlopen heeft het bestuur van de MvW zich laten ondersteunen door een extern bureau. Van daaruit is met een groot aantal gegadigden gesproken. Na een voorselectie is het bestuur en de zittende directeur in gesprek gegaan met de meest geschikte kandidaten. Na meerdere rondes is uiteindelijk unaniem de keuze gevallen op Minne Wiersma.

Jubileumboek

Na 31 jaar gaat Jan Mensink over enkele maanden het directiestokje overgeven aan zijn opvolger. Hij heeft aan het bestuur aangegeven dat hij in 2017 de nieuwe directeur graag in alle facetten van de MvW wegwijs wil maken. Daarnaast gaat hij het jubileumboek 200 jaar MvW afronden en zal hij ook de vele feestelijke activiteiten in 2018 coördineren. In juli 2018 gaat hij met pensioen.