Voorzitter PB Tuk vraagt een basisschool aan Sinterklaas

Tuk - Voorzitter Roelof Wolters van Plaatselijk Belang Tuk vroeg vanmorgen een basisschool aan Sinterklaas. De sint beloofde zijn uiterste best te doen om de school in Tuk te behouden.

Het was een vreemde gewaarwording bij de sinterklaasintocht in Tuk. Alle kinderen stonden de sint en zijn pieten op te wachten bij het scoutinggebouw, maar dat bleek niet nodig. Een van de pieten deed het hek bij de scouting open, daar maakte Sinterklaas zijn opwachting. Naast enkele campingstoelen, een kano, een tent en een camper. Hij had gekampeerd op het grasveldje tussen het scoutinggebouw en basisschool t PuzzelsTuk. De kinderen mochten de zwarte pieten wakker maken. Die lagen namelijk nog te slapen in de tent. 

Cadeautjes

Na een hartelijk welkomstwoord door de voorzitter van Plaatselijk Belang, namen de kinderen en ouders plaats in het scoutinggebouw. Daar werd de sint toegezongen, terwijl de zwarte pieten strooigoed uitdeelden. Sinterklaas vertelde de kinderen dat het erg koud was geweest. Gelukkig konden zij zich warm houden met het vele werk dat zij 's nachts hadden verricht. Enkele kinderen mochten naar voren komen om Sinterklaas een vraag te stellen of een liedje te zingen. Zo wilden zij weten hoe oud Sinterklaas is, hoeveel pieten hij heeft en hoeveel cadeautjes hij heeft meegenomen. 

De kinderen kregen vervolgens allemaal een cadeautje. PB-voorzitter Roelof Wolters vroeg het meest bijzondere cadeau aan Sinterklaas: behoud van de basisschool in Tuk. Hij benadrukte daarbij de belangrijke verbindingsfunctie van de dorpsschool. Eerder deze week werd duidelijk dat de gemeente geen nieuwe school wil bouwen in het dorp. De sint beloofde plechtig een bezoekje te brengen aan het gemeentebestuur om duidelijk te maken dat Tuk een basisschool verdient.

Met het liedje 'dag sinterklaasje' werden de pieten en Sinterklaas uitgezwaaid.