Vraag naar tweede coffeeshop in Assen aan de Nieuwehuizen

Assen – Alien van der Ende uit Steenwijk wil een coffeeshop beginnen in Assen, en wel in het leegstaande pand van Drogisterij Griever aan de Nieuwehuizen.

Dat liet van der Ende donderdagavond weten tijdens de gemeenteraadsvergadering. Assen hanteert momenteel de regel dat er maar één coffeeshop in de stad actief mag zijn, en die is er met Happy Corner aan de Oude Molenstraat. De wet zegt echter, dat er in een stad van 70.000 inwoners zoals Assen een tweede coffeeshop mag zijn. En Van der Ende wil daar in de Drentse hoofdstad gebruik van maken.

Voordelen

Van der Ende runt al een coffeeshop in haar woonplaats en legde donderdagavond uit wat de voordelen voor Assen zijn met een tweede coffeeshop. ‘Slechts één locatie geeft meer overlast op die locatie, de prijzen zijn zonder concurrentie hoog en bovendien heeft de huidige coffeeshop in Assen onvoledoende kwaliteit en capaciteit op het gebied van medicinale softdrugs.’

Van der Ende betoogde dat zij in Steenwijk een goede verhouding heeft met de gemeente, moeiteloos door elk Bibob-onderzoek komt en voldoet aan alle eisen. ‘Ik hoop dan ook dat de gemeenteraad hierover na wil denken en een extra vergunning voor een coffeeshop in Assen in overweging neemt.’

D66

D66 gaf aan het fijn te vinden dat dit onderwerp werd opgevoerd door van der Ende en dat de partij het graag op de raadsagenda zet. Er zal binnenkort dus over gesproken worden binnen de raad.

Overigens kwam Alien vander Ende vorig jaar in Steenwijk  regelmatig in het nieuws door conflicten tussen coffeeshop Alien en de buren, die klaagden over ovetlast.