Sportklas leerjaar 2 RSG sport geld bijeen voor Spieren voor Spieren (met video)

Steenwijk - Sportklas leerjaar 2 van RSG Tromp Meesters heeft een bijdrage geleverd aan de Stichting Spieren voor Spieren.

Donderdagmiddag zijn de leerlingen de uitdaging aangegaan om in een uur tijd samen 250 kilometer te fietsen, lopen, schaatsen of crossen in sportcentrum Avanty Lifestyle in Steenwijk.

Voorrecht

‘Onze leerlingen hebben extra sport gekozen omdat ze houden van sport of meer bezig willen zijn met hun gezondheid en conditie. We geven onze leerlingen mee dat kunnen sporten een voorrecht is, wat niet voor iedereen is weggelegd. Maar wij kunnen al sportend wel iets betekenen voor andere kinderen die een beperking hebben, vandaar onze uitdaging’, lichten docenten lichamelijke oefening, Wouter Bult en Dick Krommenhoek, toe.

Begeleiding

‘We hebben met de shuttlerun test en een kracht circuit gevoeld welke spieren betrokken zijn bij bepaalde bewegingen. In de afgelopen weken hebben we sportcentrum Avanty Lifestyle bezocht, waar we professioneel door Henk Jan Heinen zijn begeleid in het verbeteren van onze conditie met onderdelen als spinning en allerlei verschillende cardio-apparaten.’

Leuk om te doen

Donderdag 24 november werden deze trainingen afgesloten door zoveel mogelijk kilometers af te leggen in een uur tijd door middel van fietsen, hardlopen, schaatsen en crossen bij Avanty Lifestyle. In totaal gingen 35 leerlingen aan de slag. Wouter Bult: ‘Het doel was 600 euro via sponsoring binnen te halen en dat is bereikt. We hebben 311 kilometer gehaald. Het is een mooie prestatie van deze leerlingen, maar het belangrijkste was: iedereen vond het leuk om te doen.’

Bekijk hieronder de video van mandemoltvproducties: