Gemeente vraagt om ideeën voor aantrekkelijker marktplein

Steenwijk – De ijsbaan op het marktplein van 8 tot en met 29 december is volgens de gemeente de gelegenheid om meningen van bezoekers en inwoners te vragen over hoe het marktplein aantrekkelijker kan worden.

Dat is het doel van de stadsvisie, die opgesteld wordt door de gemeente samen met de winkeliers, vertegenwoordigd in Steenwijk Vestingstad, en de Vereniging Bewoners Centrum Steenwijk. Ze zijn vorig jaar tot de conclusie gekomen dat herinrichting van het marktplein prioriteit heeft. De Markt is de huiskamer van Steenwijk, waar meer beleving en sfeer moet komen. Vorig jaar is er een plan gepresenteerd. Daarin werd onder andere nieuwe bestrating voorgesteld. De gemeenteraad kon zich in het voorjaar hier echter niet in vinden.

Meer terrassen?

Volgens het college van burgemeester en wethouders is de ijsbaan is de uitgelezen gelegenheid om de mening van de inwoners te vragen. Moet er andere bestrating komen? Moet hier een muziekkoepel, een maquette of een standbeeld komen? Moeten er meer terrassen komen? Moet het marktplein van gevel tot gevel, dus geen stoepranden meer? Tegelijkertijd moet de Markt wel geschikt blijven voor evenementen en voor de weekmarkt. Iedereen, die ideeën over een aantrekkelijker marktplein heeft, is van harte welkom om die toe te lichten.

Horecapaviljoen

De organisatie van de ijsbaan verwacht de komende drie weken 5.000 bezoekers. Er komt een horecapaviljoen en er zijn diverse activiteiten, zoals clinics en demonstraties, ijshockey- en curlingwestrijden, tienerdisco’s. Wethouder Wim Brus is zelf enige tijd in het paviljoen aanwezig om meningen te horen.

Inwoners en bezoekers kunnen de komende drie weken hun ideeën kwijt in de brievenbus bij de ijsbaan en digitaal via de gemeentelijke website.