Grote opruiming start op Dickens Kerstkoopavond

Steenwijk - De winkelstraten van Steenwijk worden zaterdag 10 december weer omgetoverd tot nostalgische straten uit de 19e eeuw tijdens Dickens Kerst in Steenwijk. De winkels zijn geopend tot 22.00 uur en de winkeliers pakken flink uit met koopjes.

De grote opruiming gaat namelijk zaterdag van start. En natuurlijk kunnen alle kassabonnen van de aankopen ook zaterdag gedeponeerd worden speciale bussen, voorzien van naam en telefoonnummer. Deze bussen zijn in het centrum te vinden in de Hema, Drogisterij Etos, Elja Mode/Nautic Blue en Beddenspecialist Huisman en verder bij Jumbo Bert Vis aan het Steenwijkerdiep en bij AH van Etten aan het Schar. Het is ook mogelijk een foto van de kassabon te maken en deze te sturen via WhatsApp naar 06-455 75 666.
Deze kassabonactie loopt tot en met zaterdag 24 december. Er is maar liefst 10.000 euro aan prijzengeld. Wekelijks gaat er een prijs uit, ter waarde van 500 euro. Alle kassabonnen gaan mee in de verloting voor de hoofdprijs t.w.v. 2.500 euro: een LED TV met Playstation4.

Omlijstend programma

Het evenement Dickens Kerst in Steenwijk begint zaterdag om 15.00 uur. Rond 19.00 uur begint het avondprogramma met muziek, acteurs en figuranten. De entourage wordt jaarlijks groter. Het centrum en de toegangsstraten zijn feestelijk verlicht en er branden sfeervolle vuurkorven. Bij de Paardenmarkt komen kraampjes en een podium met optredens. Op de Markt is een grote echte ijsbaan van 450 vierkante meter te vinden, evenals een kerststal.
In de binnenstad rond de Markt gaan vanaf 15.00 uur de eerste activiteiten van start met onder meer oude ambachten, een paardentram en muziek van verschillende koren. ‘s Avonds barst het festijn goed los en bevolken zo’n 150 acteurs, figuranten en steltlopers het centrum, ondersteund door muziek van 20 verschillende koren en muzikanten. Het plein bij de Kalverstraat en Gasthuisstraat wordt omgetoverd tot Plein der Verlichting, waar onder meer een vuurspuwer te zien is. De Spijkervetstallen zijn geopend en op het Kerkplein bij de Grote Kerk is evenals vorig jaar weer een ‘goede doelenplein’ met de wensboom en een kerststal.

Actie met deze krant

Ook de Steenwijker Courant is prominent aanwezig in de vorm van een ouderwetse Stadsomroeper. Hij zorgt ervoor dat de bezoekers van Steenwijk Vestingstad op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Verder heeft de stadsomroeper alle informatie over de winactie (steenwijkercourant.nl/dickens), waarbij vrijkaarten te winnen zijn voor de prachtige voorstelling Moscow on Ice die op Tweede Kerstdag te zien is in Rabo Theater De Meenthe.