Steenwijkerland: dit was 2016

Steenwijkerland - Tot en met 30 december plaatst www.steenwijkercourant.nl elke dag een overzicht van het nieuws in 2016. Vandaag: februari.

Most Wanted

De nu 32-jarige Cumali Ata is één van Europa's meest gezochte misdadigers. Hij is in februari op de Most Wanted-lijst van Europol geplaatst. Hij vermoordde in 2004 zijn 18-jarige nichtje Denise Celik in een hotel in Enschede. Hij is veroordeeld tot 11,5 jaar cel. De politie tast al jaren in het duister over de verblijfplaats van Ata.

Geluidsoverlast Markt valt mee

De geluidsoverlast van zomerse muziekevenementen op de Markt lijkt erg mee te vallen. Uit het belevingsonderzoek blijkt dat het grootste gedeelte van de geënquêteerde omwonenden geen overlast ondervindt, of de overlast dragelijk vindt. Toch wil het college dat  85 decibel het maximum is. Steenwijk Vestingstad, organisator, is het hier niet mee eens.

Klaas Pompstra krijgt lintje

Vanwege zijn werk als brandweervrijwilliger is Klaas Pompstra uit Oldemarkt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Trouwring duikt weer op

Jan Willem Brand uit Meppel vindt met zijn metaaldetector in Giethoorn een trouwring. Hij blijkt van Evert Dijkstra uit Appelscha te zijn. Hij was hem al meer dan tien jaar kwijt. Jan Willem overhandigt de ring persoonlijk aan Dijkstra.

Woonboerderij brandt af

Een brand heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag februari een woonboerderij in Zuidveen in de as gelegd. Er doen zich geen persoonlijke ongelukken voor, de bewoners is niet thuis. Wel is er asbest vrijgekomen, die later door een gespecialiseerd bedrijf is opgeruimd.

Steenwijk krijgt eigen theatergezelschap

Een grote wens van Rabo Theater De Meenthe gaat in vervulling. Steenwijk krijgt een eigen theatergezelschap dat op niveau jaarlijks of tweejaarlijks een toneelproductie gaat maken met thema’s die goed bij de regio passen.

Stoere winkelmedewerkers

Twee razendsnelle medewerksters van Kruidvat hebben na een achtervolging door de binnenstad een winkeldief in de kraag gevat.

Steenwijk behoudt streekfunctie

Steenwijk behoudt haar streekfunctie. Een meerderheid van de Overijsselse Statenleden stemde in met het amendement. De streekfunctie geeft extra mogelijkheden op het gebied van woningbouw, voorzieningen en werkgelegenheid.

Beulakerweg is plek voor school

Nadat de gemeente Steenwijkerland in december 2015 al overstag ging, is nu ook de provincie Overijssel ervan overtuigd om in te zetten voor de Beulakerweg als locatie voor de fusieschool Giethoorn.