Steenwijkerland: dit was 2016

Steenwijkerland - Wat gebeurde er in 2016 in Steenwijkerland? Tot en met 30 december plaatst www.steenwijkercourant.nl dagelijks een overzicht van een bepaalde maand uit dit jaar. Vandaag: april.

Dicky moet dokken

De organisatie van het Dicky Woodstockfestival in Steenwijk moet de schade vergoeden, die aan gehuurde geluidsapparatuur is ontstaan tijdens een zware onweersbui in 2012. De kantonrechter is het eens met de verhuurder, die een schade van ruim 20.000 euro vergoed wil zien.

Kazerne lijkt gered

De brandweerkazerne in Oldemarkt lijkt gered. Het korps kampte met een tekort aan vrijwilligers, maar door een intensieve wervingsactie hebben acht serieuze kandidaten zich gemeld om de Oldemarkter brandweer te versterken.

Bieb opent KennisLab

Het KennisLab in de kelder van de bibliotheek in Steenwijk is geopend. Het is een eldorado voor mensen, die de laatste technologische ontwikkelingen willen leren en ervaren, zoals 3D printen en materialen snijden met een laser. Het biedt ook mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een (toekomstige) baan in deze technologie. ‘Een wereld ligt voor iedereen open.'

V&D gaat dicht

V&D in Meppel sluit op 8 april definitief de deuren.

Geen supermarkt aan de Woldmeentherand

Het college van B&W staat geen supermarkt aan de Woldmeentherand toe. Mario Peters, eigenaar van het pand waarin jarenlang NVB Vermeulen Bouwmaterialen was gevestigd, had een serieuze kandidaat: de Aldi.

Appartementen in Golfstaete

Dezelfde Mario Peters is eigenaar van het pand Golfstaete aan het Stationsplein tegenover Rabo Theater De Meenthe. Hij wil hier 24 woonappartementen in het pand realiseren. Ze zijn bedoeld voor studenten en jonge werkenden, die goedkoop dicht bij het station en de binnenstad willen wonen.

Holland Giethoorn Restaurant opent

Burgemeester Marja van der Tas is één van de hoofdgasten tijdens de opening van het Holland Giethoorn Restaurant in China. Dit restaurant van Gabriëlla Esselbrugge opent volgens de burgemeester deuren naar serieuze contacten tussen Steenwijkerland en China, het land dat met haar toeristen zo belangrijk is voor de gemeente.

Wirt Groen vertrekt bij Vestingstad

Wirt Groen treedt af als voorzitter van Stichting Steenwijk Vestingstad. Hij kan als voorzitter niet verder met het college van B & W door één deur. De meningen over de hypermarkt, de stadsvisie en het evenementenbeleid lopen te ver uiteen.

Meenthe beleeft mijlpaal

Rabo Theater De Meenthe beleeft een mijlpaal. De 40.000e theaterbezoeker van het seizoen, Marina Vooijs uit Oude Willem, wordt in het zonnetje gezet.

Rustpunt Jonen mag

Eindelijk is het rustpunt Jonen, Wiedenweergaloos, toegestaan. De rechter heeft beslist en het college van burgemeester en wethouders legt zich hierbij neer.

Reuring in Eesveen

Kinderopvang De Buitenhoeve in Eesveen heeft van onderwijsstichting Op Kop groen licht gekregen om met ingang van volgend schooljaar te starten met een eigen schoolconcept. Een ontwikkeling die niet met gejuich is ontvangen door de MR van obs De Driesprong, de andere school in het dorp.

Toegang tot de Vrije Koloniën

Op de provinciegrens van Friesland en Overijssel wordt de eerste zuil geplaatst als toegangsmarkering van de Vrije Koloniën. Na Willemsoord volgen Frederiksoord, Wilhelminaoord, Boschoord en West- en Oostvierdeparten. De zuilen hebben de beeltenis van Johannes van den Bosch. De koloniën zijn zenomineerd als werelderfgoed van UNESCO.

Zwembadblauw in 't Tolhekke

Het water in zwembad 't Tolhekke oogt blauwer dan ooit. Het zwembad in Paasloo, dat al jaren een begrip is in de regio, is na een grondige renovatie weer als nieuw. Inclusief een nieuwe verflaag zwembadblauw.

Sneeuw in april

Hoe bijzonder: sneeuw op 26 april. Iedereen kijkt 's morgens raar op, nadat deze regio onder een laag sneeuw ligt.