Steenwijkerland: dit was 2016

Steenwijkerland - Wat gebeurde er in 2016 in Steenwijkerland? Tot en met 30 december plaatst www.steenwijkercourant.nl elke dag een overzicht van het nieuws in 2016. Vandaag: mei.

Protest tegen papiercontainer

Er is fel protest van verenigingen, scholen en instellingen tegen de voorgenomen invoering van de papiercontainer. Plaatselijk Belang Tuk boycot zelfs deze manier van inzameling.

Plein wordt Evert van Benthemplein

De ledenvergadering van het Plaatselijk Belang Sint Jansklooster/ Heetveld besluit begin april om het plein voor de bibliotheek om te dopen tot het Evert van Benthemplein. Formeel mag er geen straat- of pleinnaam worden vernoemd naar nog levende personen.

Kabouterpad gaat open

In het Kuinderbos is een nieuw Kabouterpad geopend. De kinderen krijgen een kaboutermuts en knapzak gevuld met rozijntjes, koek, limonade en een boekje, waarin de opdrachten staan die uitgevoerd moeten worden.

Tankstation Stevens verhuist

De gemeenteraad gaat akkoord met de verhuizing van tankstation Stevens naar de voormalige VVV locatie aan de Beulakerweg. Tijdens de raadsvergadering 31 mei wordt definitief groen licht gegeven aan ondernemer Roelof Stevens om met zijn tankstation te verhuizen naar de voormalige VVV locatie aan de Beulakerweg.

Circuskamelen stelen de show

Het circus is in de stad Steenwijk. Olifant Carla mag niet meer optreden, maar blijft bij Circus Renz. Niet de olifant, maar de kamelen stelen de show. Niet in de tent, maar daarbuiten. Af en toe moet een automobilist op de rem in verband met het dreigende oversteken van een kameel. Personeelsleden van Kreuze Tanken en Wassen kijken ook vreemd op, als ze beelden van de beveiligingscamera terugzien nadat een stofzuigerapparaat was opengebroken. Er komt doodleuk een Siberische steppenkameel langs. Een maand later wordt het Hoogeveen nog bonter: maar liefst negen kamelen van dit circus gaan aan de wandel en richten forse schade aan auto's aan.

Liften via Facebook

De Oldemarktse Facebook-pagina voor treinreizende studenten die een lift naar het station in Steenwijk nodig hebben, is zo’n succes dat er op korte termijn liftpalen geplaatst worden. De liftpalen moeten een oplossing bieden voor het gebrek aan busverkeer in het weekend.

Inbraakgolf in Steenwijk

Een inbraakgolf teistert deze maand de regio. Met name in Steenwijk is het regelmatig raak.

Martin Kruithof is het meest markant

De meest markante horecaondernemer van Overijssel woont en onderneemt in Giethoorn: Martin Kruithof van sterrenrestaurant De Lindenhof.

De Oude Vesting gaat dicht

Gerard de Jong heeft de deuren van zijn pannenkoekenrestaurant De Oude Vesting aan de Meppelerweg gesloten.

Eerste Brocante Fair is een succes

De eerste editie van Brocante fair in park Rams Woerthe is een groot succes. Bezoekers zijn laaiend enthousiast over de locatie.

Klimbos gaat open

Het Klimbos Avontuurlijk Paasloo wordt officieel geopend.