Steenwijkerland: dit was 2016

Steenwijkerland - Ook voor Steenwijkerland was 2016 een jaar vol ups en downs. Tot en met 30 december plaatst www.steenwijkercourant.nl elke dag een overzicht van het nieuws in 2016. Vanmorgen: juni.

Steenwijkerland schrapt bezuinigingen

De financiële situatie van de gemeente Steenwijkerland ziet er weer wat rooskleuriger uit. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de voorgenomen bezuinigingen op het verenigingsleven te schrappen.

Huishoudelijke hulp wordt maatwerk

De huishoudelijke hulp moet vanaf volgend jaar als maatwerkvoorziening worden aangeboden. Aanleiding daarvoor is de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Inwoners die huishoudelijke hulp nodig hebben, betalen ook straks een eigen bijdrage, maar dan via het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Die is inkomensafhankelijk.

Van den Berg is 'Gastheer van de regio'

Oeds van den Berg van Recreatiecentrum de Kluft in Ossenzijl krijgt de titel ‘Gastheer van de regio 2016’ en de daarbij behorende gouden wimpel.

Bert en Bea ter Heide met pensioen

Na 51 jaar hard werken, waarvan 38 jaar in Giethoorn (restaurant d'Olde Smidse), zit het er op voor Bert (73) en Bea (70) ter Heide. Op de eerste dag van hun pensioen wordt het ondernemersduo onderscheiden met een jubileumoorkonde van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).