Steenwijkerland: dit was 2016

Steenwijk - Wat gebeurde er in Steenwijkerland in juli 2016? Lees verder voor het antwoord, in deze aflevering van 'Steenwijkerland, dit was 2016'. Tot en met 30 december plaatst www.steenwijkercourant.nl elke dag een maand uit het jaaroverzicht.

Petitie tegen bomenkap

Omwonenden van het Sterrebos in Frederiksoord starten een online petitie tegen de bomenkap in het bos. De Maatschappij van Weldadigheid is eigenaar van het bos, die in juni bomen heeft laten kappen en wil in juli nog honderd loofbomen kappen.

Boerenrockies presenteren verzamel-cd

De rockmeiden Boerenrockies uit Tuk/Steenwijkerwold overhandigen de eerste ‘Deurdonderen-verzamel-cd’ aan burgmeester Marja van der Tas.

Marja van der Tas stopt

Marja van der Tas geeft dinsdagavond 5 juli aan het eind van de gemeenteraadsvergadering aan per 1 september 2016 te stoppen als burgemeester van Steenwijkerland (foto).

Vier tegelijk slagen

Vier zonen uit één gezin, Tom, Rob, Its en Luc Broekman, slagen tegelijk voor hun opleiding. (foto)

Met een bok naar Terschelling

Negen avonturiers uit Giethoorn gaan met een eigen gemaakt vaartuig naar Terschelling en terug. Een grote platte Gieterse bok vormt de basis. Daarom worden ze De Bokkevaarders genoemd. (foto)

Benefiet voor Team Nico

De benefietavond in Steenwijkerwold om geld in te zamelen voor Team Nico brengt 3500 euro op. Team Nico, bestaande uit John de Groot en Anne de Zeeuw, gaat 700 kilometer fietsen om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar een medicijn dat de ziekte van Duchenne de wereld uit kan helpen.

Steenwijkers beleven Turkse coup

Een aantal jonge Steenwijkers viert vakantie in de badplaats Marmaris in Turkije en beleven de coup. Ze horen schoten. Tegenstanders proberen president Erdogan op zijn vakantieverblijf in Marmaris aan te vallen.

Pokémons jagen in Rams Woerthe

De rage deze zomer is Pokémon Go. De meeste Pokémon-figuren bevinden zich in park Rams Woerthe, waar het deze zomer een drukte van belang is. (foto)

Bewoners boos over zonnepark

Bewoners van de wijk Woldmeenthe zijn onaangenaam verrast over het plan van het college om naast hun wijk een zonnepark aan te leggen.

Bijzondere prestatie van 65-jarige

Marguerite Rose-Tempelman uit Steenwijk heeft een zeer bijzondere prestatie geleverd. Ze heeft niet alleen voor de 22e keer de Vierdaagse van Nijmegen uitgelopen, een week ervoor was zij namens de provincie Overijssel Sterloopster en vaandeldraagster. Zo heeft de 65-jarige in twee weken 175 kilometer én 120 kilometer gelopen. (foto)

Ata is toch niet gearresteerd

De 32-jarige Cumali Ata uit Steenwijk, één van Europa’s meest gezochte misdadigers, zou volgens Europol gearresteerd. Het blijkt een misverstand. De Volkskrant meldt dat de twee Nederlanders, die sinds  januari 2016 op de Most Wanted-lijst stonden onder wie Cumali Ati, van deze lijst zijn verwijderd en in de cel zitten. De volgende dag reageert het Openbaar Ministerie en ontkent dat Ata is opgepakt.

Topsportdag met EK skeeleren en profwielerspektakel

Steenwijk beleeft zaterdag 30 juli een topsportdag met EK Skeeleren overdag en het profwielerspektakel ‘s avonds.