Steenwijkerland: dit was 2016

Wat gebeurde er in 2016 in Steenwijkerland? Tot en met 30 december plaatst www.steenwijkercourant.nl elke dag een overzicht van het nieuws in 2016. Vandaag: oktober.

Toezicht voor ZONL

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) in Emmeloord en Steenwijk staat onder tijdelijk vervolgtoezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De Inspectie constateerde deze zomer tijdens een bezoek aan de Meenthehof in Steenwijk en Talma Hof in Emmeloord dat afspraken niet goed vindbaar waren in cliëntendossiers en de medicatieveiligheid was niet helemaal op orde.

Stoelendans met winkels

Er staat een plan voor het Gedempte Diep in Steenwijk in de steigers. Action gaat tijdelijk naar het Edah-pand. Lidl verhuist naar de voormalige Welkoop. Action verhuist dan naar het Lidl-pand. Het terrein Rijkmans wordt parkeerterrein en op de plaats waar voorheen Hotel De Gouden Engel stond, komt een appartementencomplex.

Melanie zwemt als een zeemeermin

‘Zwemmen als een zeemeermin’, is de grote wens van de 7-jarige Melanie Mathilda uit Havelte, die een spierziekte heeft. En die wens gaat in zwembad De Waterwyck in Steenwijk in vervulling.(foto)

Vechtpartij aan de Oosterpoort

Agenten houden in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober vier jongens van 16, 17 en 18 jaar uit Steenwijk aan na een vechtpartij aan de Oosterpoort. Als een van de agenten wordt bedreigt, zet een agent pepperspray in.

Brand verwoest rietgedekte woning

Een grote brand heeft een rietgedekte woning aan de Oosterpaasloërweg in Paasloo volledig verwoest. De Bed & Breakfast aan de voorzijde is aan de vlammen ontsnapt.(foto)

Snelkraak bij AH

Bij een snelkraak in supermarkt Albert Heijn Van Etten aan Het Schar in Steenwijk zijn tabakswaren buitgemaakt.

Grote brand bij Bouwcenter Concordia

Na de branden in Paasloo, Punterwerf Wildeboer in Giethoorn en een koeienstal in Staphorst breekt bij Bouwcenter Concordia in Meppel een grote brand uit. De opslag van de leverancier in hout en bouwmaterialen is volledig verwoest.

Kat belandt onder brug

Een kat overleeft een hachelijk avontuur. Het diertje belandt onder een brug in de Eesveenseweg en kan geen kant op. De brandweer weet het verkleumde beestje snel weer op het droge te krijgen.(foto)

Horrorclowns in Rams Woerthe

In de regio zijn horrorclowns gesignaleerd. Ook in park Rams Woerthe in Steenwijk. Horrorclowns zijn 'enge' clowns die mensen op straat laten schrikken.

Problemen met de trein

Op het spoor tussen Meppel en Steenwijk valt een trein stil, omdat de trein geen contact meer met de bovenleidingen maakt. Sommige passagiers proberen de trein vooruit te duwen in de hoop dat het voertuig weer de bovenleiding zou raken. Het gevaarte blijkt te zwaar.(foto)

Valse Van Gogh

Een 58-jarige man uit Wanneperveen krijgt 9 maanden gevangenisstraf wegens het gebruik van vervalste documenten van een valse Van Gogh.

Dodelijk verkeersongeval

Twee bestuurders komen om het leven bij een ernstig verkeersongeval op de Oppen Swolle tussen Zwartsluis en Vollenhove. Het gaat om een 65-jarige man uit Zwartsluis en een 51-jarige man uit Rotterdam.

Nieuw leven voor GroenLinks

Tijdens een informele bijeenkomst van leden en sympathisanten van GroenLinks wordt besloten de afdeling Steenwijkerland van GroenLinks nieuw leven in te blazen. Na het samengaan in PAS, bij eerdere gemeenteraadsverkiezingen, verdween GroenLinks van het politieke toneel.

Menselijke botten opgegraven

Bij graafwerkzaamheden aan het Kerkplein in Vollenhove worden mensenbotten gevonden. Volgens ruwe schattingen zijn de botten ruim tweehonderd jaar oud.

Lok gaat verhuizen

Rietbedrijf Lok in Belt-Schutsloot kan worden verplaatst. Op de oude locatie kan dan woningbouw plaatsvinden.

Kulturhus bestaat 10 jaar

Het tienjarige bestaan van het Kulturhus in Giethoorn wordt zaterdag 29 oktober feestelijk gevierd.