Steenwijkerland: dit was 2016

Steenwijk - Wat gebeurde er in 2016 in Steenwijkerland? Tot en met 30 december plaatst www.steenwijkercourant.nl elke dag een overzicht van het nieuws in 2016. Vandaag: december.

Fusieschool Giethoorn

De realisering van de fusieschool in Giethoorn is een stap verder. De gemeente Steenwijkerland heeft de grond voor de nieuwe fusieschool aan de Beulakerweg in Giethoorn aangekocht. Nu kan het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Duizenden naar Dickens

Dickens Kerst trekt duizenden bezoekers. Over de hele binnenstad verspreid zijn diverse activiteiten.

Wethouder overleeft motie van wantrouwen

Steenwijkerland beleeft een bijzondere raadsvergadering. De VVD dient een motie van wantrouwen tegen wethouder Jacques Wagteveld (CPB) in. De wethouder overleeft de motie. Aanleiding is wel of geen garantstelling van het college van B&W aan museum ’t Olde Maat Uus in Giethoorn verstrekken. Het museum heeft die nodig om uit te breiden, te verbouwen en te vernieuwen. Een lening van de bank (650.000 euro) lukt alleen als de gemeente garant staat.

Schoolgebouw wordt groter

Ook al zijn er te weinig lokalen voor ’t PuzzelsTuk in het gebouw van School B, uitbreiding (uitbouw) van het schoolgebouw aan de Meester Zigher ter Steghestraat is volgens wethouder Dieke Frantzen de beste oplossing.

IJsbaan is megasucces

De ijsbaan op de Markt in Steenwijk is een overweldigend succes. De bezoekersaantallen overtreffen alle verwachtingen. Het lukt niet om hem nog een week langer open te houden, maar er wordt serieus overwogen de ijsbaan volgend jaar te laten terugkeren.

Theekoepel gaat alweer dicht

De theekoepel in Park Rams Woerthe sluit (weer) de deuren. Volgens Hans Neijhoft, bestuurder van Wijk-Zorg, is de exploitatie van de theekoepel niet langer vol te houden.

Zevende kerstrondje Oldemarkt

Oldemarkt kijkt terug op een geslaagde zevende editie van het kerstrondje.

Bloemencorso wil toch op lijst

Bloemencorso Sint Jansklooster wil alsnog op de lijst van ‘toonaangevende evenementen’ van de provincie Overijssel geplaatst worden. Een speciale commissie adviseerde de provincie om het corso daar niet op te plaatsen. Volgens de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) zijn de argumenten nergens op gebaseerd.

Veel reacties over de Markt

De oproep om mee te denken over een nieuwe inrichting van de Markt in Steenwijk heeft veel reacties opgeleverd. De teller staat half december op zo’n 80 ingevulde formulieren.

René Gaastra overlijdt

René Gaastra uit Steenwijk overlijdt op Eerste Kerstdag op 42-jarige leeftijd. De ziekte van René was in 2007 de aanleiding voor het ontstaan van Stichting Mont Ventoux.