Oliebollen en popmuziek bij Top2000 dienst

Steenwijk – Een liveband die de boel op zijn kop zet in een kerk en oliebollen die royaal worden gepresenteerd: zie daar de ingrediënten voor een geslaagde Top2000 dienst.

De Grote Kerk in Steenwijk vormde vrijdagavond het decor voor deze bijzondere dienst. Wie wilde kon de afgelopen weken stemmen op zijn favoriete nummers. Het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij eindigde op nummer één, met veel gevoel vertolkt door de band Lemonade. Op de tweede plaats Bohemian Rhapsody van Queen en de derde plek in Steenwijk ging naar Imagine van John Lennon.
De band speelde verschillende nummers, en daarnaast waren op beamers de originele clips van een aantal artiesten te zien. Dominee Bob Haanstra praatte de nummers aan elkaar en vond bij bepaalde nummers bijpassende Bijbelteksten (bijvoorbeeld Mattheus 11 bij ‘Mag ik dan bij jou’).

250 bezoekers

Wold Servants zorgde voor de catering en deelde koffie en oliebollen van banketbakkerij Strampel uit.
De dienst trok zo'n 250 mensen van verschillende leeftijden; ook aan de kinderen was gedacht. Lemonade had allerlei instrumenten klaarliggen zoals tamboerijnen, zodat de kinderen actief mee konden doen. ‘Er mag ook gedanst worden’, riep zangeres Jieja Starrenburg. Ook werd volop meegezongen en geklapt, zeker toen het nummer ‘Op fietse’ van Skik voorbij kwam.

Andere nummers die ten gehore werden gebracht, (het origineel via de beamer of als cover door Lemonade) waren Hallelujah (Jeff Buckley), Dochters (Marco Borsato), Go your on way (Fleetwood Mac), I’s so hard  en Girl (Anouk), With or Without you (U2), Don’t Blow the wind (Common Linnets) en de uitsmijter Iedereen is van de wereld (The Scene).