Steentjes binnenstad worden binnenkort stroef gemaakt

Steenwijk - Het straatwerk in de binnenstad van Steenwijk wordt binnenkort onder handen genomen. De werkzaamheden moeten ertoe leiden dat de steentjes minder glad worden.

In het voorjaar van 2015 is de methode om de steentjes op te ruwen op een kleine oppervlakte getest. Die proef was een succes. Daarom wordt nu de hele binnenstad aangepakt. De werkzaamheden beginnen op maandag 16 januari en nemen zo’n drie weken in beslag. Winkels en woningen blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Het stroever maken van het straatwerk gebeurt met een zware machine, die de steentjes opruwt. Hierdoor worden ze minder glad. De werkzaamheden worden in de periode tussen 16 januari en 3 februari 2017 gefaseerd uitgevoerd. Bij vorst kan niet worden gewerkt. Het weggedeelte waar op dat moment wordt gewerkt wordt tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers, mindervaliden en fietsers blijft de weg gewoon toegankelijk.

Wethouder Wim Brus: ‘Na de ijsbaan die drie weken voor winterse sferen op de Markt zorgde, is dit een volgende stap in onze plannen om het centrum van Steenwijk nóg aantrekkelijker te maken. Werken aan de kwaliteit van de openbare ruimte is daar ook een belangrijk onderdeel van. Deze werkzaamheden sluiten daar naadloos op aan.’

Meer informatie is te vinden op www.steenwijkerland.nl/centrumsteenwijk