Pluim voor Stichting Transition Town Vollenhove

Steenwijk / Vollenhove - De Stichting Transition Town Vollenhove heeft dinsdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Rabotheater De Meenthe de Pluim van het Jaar 2016 in ontvangst mogen nemen.

De zilveren pluim en de cheque ter waarde van 2000 euro zijn namens de stichting Stad en Streek overhandigd door Gerard Ardesch.

Recordaantal reacties

Nooit eerder zijn er zoveel reacties met suggesties binnengekomen als dit jaar het geval was. 'Het waren er enkele honderden en het was niet eenvoudig om tot een definitieve keuze te komen', aldus Ardesch namens de jury, die verder bestond uit Theo Bouius, Han Evers, Alfred Peterson en Henk Ymker.

Om in aanmerking te komen voor de Pluim moet een organisatie, stichting of vereniging zich hebben ingezet voor een doel of het plan hebben opgevat voor een initiatief, waarmee de samenleving in stad en streek wordt gediend.

Mensen ondersteunen in hun persoonlijke groei en bewustwording

De Stichting Transition Town Vollenhove  wil mensen ondersteunen in hun persoonlijke groei en bewustwording op allerlei gebieden van het leven.

‘Bijvoorbeeld zelf producten maken, zelf voedsel verbouwen, een deelauto aanschaffen en minder afhankelijk worden van invloeden van buitenaf’, zo laten de initiatiefnemers weten. ‘We zijn enorm blij met toekenning van deze pluim, want daardoor krijgen we meer bekendheid’,  reageert voorzitter Tineke Filarski. Zij geeft aan, dat er diverse activiteiten worden er georganiseerd in en vanuit Het Lokaal in een pand aan De Voorpoort in het hart van Vollenhove. Bovendien worden er op een natuurvriendelijke manier groente en kruiden verbouwd op de Permacultuur Tuin bij het volkstuincomplex in Vollenhove. ‘En er zijn meer initiatieven’, zo laat secretaris Marja Geerdink weten.

Elfde keer

Deze elfde verkiezing van de  Pluim van het Jaar kon worden gerealiseerd dankzij de Stichting Stad en Streek met medewerking van de Rabobank, Boom uitgevers Nieuwsmedia en juwelier Maas, dat een andere goudsmid had ingeschakeld, waardoor deze zilveren onderscheiding een opwaardering onderging.