Zwemschool maakt einde aan jarenlange leegstand

Wanneperveen – Het al jaren leegstaande binnenzwembad op waterpark Beulaeke Haven bij Blauwe Hand krijgt een tweede leven. Zwemschooleigenaar Raymond Spijkerman (36) opent er medio februari zwemschool Nemo.

Momenteel krijgt het bad een eigentijdse make-over en verdwijnt het sterk verouderde kloffie, met sporen van een voormalige hennepkwekerij, op de schroothoop.

Er komt leven in de brouwerij op waterpark Beulaeke Haven. De twee achthoekige panden bij de ingang van het waterpark, die jarenlang leeg hebben gestaan, zijn opgekocht door vastgoedhandelaren. Zij willen de twee gebouwen, waar onder andere het voormalige bekende Eet & Drinkgelag De Beulacke was gesitueerd, nieuw leven inblazen. Eerder ontvouwde horecaondernemer Peter Platje er zijn plannen voor een beachbar en een zandstrandje en nu stapt Spijkerman in met zwemschool Nemo.

Snel gegaan

Het is allemaal snel gegaan, vertelt Spijkerman. Na de zomer had hij voor het eerst contact met de vastgoedeigenaren. Hij opperde om het succes van zwemschool Nemo in Zwartsluis over de gemeentegrens uit te breiden naar Blauwe Hand. Van luchtfietserij was geen sprake, enkele maanden na het eerste contact zette Spijkerman al zijn krabbel onder het huurcontract. Na jarenlange leegstand - volgens Spijkerman werd het zwembad voor ’t laatst gebruikt in 2004 - kan er weer gezwommen worden op waterpark De Beulaeke Haven.

Op dit moment wordt het zwembad verbouwd. ‘Het was verouderd’, vertelt Spijkerman. ‘Het zwembad is zo’n 12 jaar dicht geweest. Het zwembad wordt gepimpt en aangepast, zodat alles straks aan de huidige regelgeving voldoet.’ Het was wel even schrikken toen hij voor de eerste keer het zwembad binnenstapte, vertelt hij. Sporen van verval waren duidelijk terug te zien, mede doordat er een tijdlang een hennepkwekerij heeft gestaan. Spijkerman: ‘Maar nu wordt alles weer nieuw. Het zwembad maakt een frisse start’.

Onderscheiden

Hij staat te popelen om van start te gaan met zijn zwemschool. Spijkerman geeft op dit moment zwemlessen aan zo’n 250 kinderen in De Kragge en het Zwartewaterhotel in Zwartsluis en weet wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een zwemschool. Bovendien helpt zijn vrouw Willemijn, die parttime actief is in het basisonderwijs, ook mee in het bedrijf. Spijkerman ziet met vertrouwen de toekomst tegemoet. ‘Ik geef les vanuit een bepaalde gedachte. Werken met kleine groepen vanuit een vaste structuur. Zwemplezier staat voorop. Daarmee wil ik me onderscheiden ten opzichte van andere zwembaden.’

Het zwembad is overigens niet bedoeld voor vrij zwemmen. Het bad is onderdeel van waterpark Beulaeke Haven en dus niet openbaar. Meer informatie: www.zwemschoolnemo.nl