Oprichting van de Stichting Vikings voor Spieren is een feit

Steenwijk - Afgelopen jaar waren er veel acties voor Justin Bremer en Spieren voor Spieren. De initiatiefnemers besloten dit goede werk stevige voortgang te geven, in de vorm van een stichting.

Op 6 januari verschenen voor de notaris Marjan Kroek de nieuwe bestuurders van de op te richten Stichting Vikings voor Spieren. De oprichting vond plaats bij Kroek en van Weert, notariaat en mediation, als nieuwe sponsor van de stichting.

Justin Bremer uit Steenwijk heeft de ziekte van Duchenne. Zijn levensverwachting is 20 tot 30 jaar. Al op de helft kan hij op een rolstoel aangewezen zijn. In 2016 organiseerde Vikings voor Spieren allerlei acties om spierziektes de wereld uit te helpen, en is er bijna 20.000 euro voor onderzoek bij elkaar gesport. 

Justin was het boegbeeld van de acties van vorig jaar. En dat blijft hij ook voor de Stichting Vikings voor Spieren. 

Leefomstandigheden verbeteren en onderzoek ondersteunen

In de komende jaren wil de stichting zich inzetten om de leefomstandigheden van mensen, met name kinderen, met spierziektes te verbeteren, onderzoek naar spierziektes te ondersteunen, alles wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn te doen. Dat wil Vikings voor Spieren doen door door leuke dagen te organiseren voor kinderen en hun gezinnen. 'Doordat we zullen bijspringen als hulpmiddelen en behandelingen niet volledig haalbaar zijn. En dat doen we voor gezinnen in de ruime omgeving van Steenwijkerland voor zover de middelen reiken', aldus voorzitter André Kasel.

'Om die middelen te verzamelen zullen we acties houden, donateurs vragen en sponsoren betrekken. Alles onder ons motto “Win Win met een lach”. De laatste weken van 2016 hebben we middelen verkregen door een sponsorloop op de St Clemensschool en door de oliebollenactie van Goal4kids en Olde Veste.' Doordat ook de veiling op de slotavond van Vikings voor Spieren nog het een en ander heeft opgeleverd, begint de stichting met een positief saldo.

Vikings voor Spieren steunt ook andere gezinnen

Naast het gezin Bremer en Justin willen we dus ook andere gezinnen die te maken hebben met spierziektes ondersteunen. Deze gezinnen of kennissen van hen die hun een warm hart toedragen kunnen zich bij ons aanmelden. Dat kan via een bericht op de website www.vikingsvoorspieren.nl.

En om de leuke acties voor de kinderen te kunnen organiseren kunnen ook vrijwilligers zich melden om de Vikingen van vorig jaar te ondersteunen. Ook bij de acties om middelen te verzamelen kunnen we nog hulp gebruiken. Kasel: 'Heel specifiek zijn we op zoek naar uitbreiding van het bestuur. We zouden graag versterking krijgen van een secretaris die PR en webbeheer zou willen doen. Tevens een algemeen bestuurslid met een groot netwerk en de skills daar onze Win Win deals mee te sluiten. Gezien de huidige mannelijke bezetting heeft vrouwelijke Vikingpower een lichte voorkeur.'

Binnenkort is de website weer up-to-date en zal daar ook het rekeningnummer van de stichting te vinden zijn.