Koloniën moeten het elfde Nederlandse Unesco-kroonjuweel worden (video)

Frederiksoord / Amersfoort - De Nederlands-Vlaamse Stuurgroep van de Koloniën van Weldadigheid werd vanmorgen in Amersfoort ontvangen door Ben de Vries, projectleider bij rijksdienst RCE, die namens minister project begeleid.

De Vries van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gaf tips hoe om te gaan met erfgoed. De stuurgroep moet, volgens hem vooral zoeken naar de balans tussen toerisme enerzijds en de kwetsbaarheid van het gebied anderzijds in omgevingsplannen van de gemeenten.

Ook gaf hij tips voor de herbestemming van de gebouwen. Kortom: de rijksdienst blijft adviserend optreden want de Koloniën moeten het elfde Nederlandse Unesco-kroonjuweel worden.

In Amersfoort werden symbolisch de twee Nederlandse delen van het nominatiesdossier opgehaald. De stuurgroep is momenteel onderweg naar Antwerpen om Belgisch deel dossier er aan toe te voegen.

Parijs is nog ver

Gedeputeerde Bijl zei vanmorgen bij het bij vertrek uit Frederiksoord: 'Het is een gevleugeld gezegde dat Parijs nog ver is, sommigen van ons hebben bij de start van dit project dat gevoel ook zeker gehad. Ik voel me bijna bezwaard dat ik het dossier naar Parijs breng, terwijl ik er het minste werk van gehad heb.'