Ondernemend: Tijd voor een Ondernemersfabriek in Meppel (video)

De Schiphorst - Het economisch tv-programma Ondernemend heeft als gasten makelaar Ingrid Slot-Poortman, Liesbeth Kingma van Tribal 10, de branding-organisatie voor zelfstandige professionals in Zuidwest-Drenthe en Henk Stokvis, directeur Oranjeborg.

De Ondernemersfabriek Drenthe zou ook een werkplek in Meppel moeten krijgen. Daarmee wordt de zichtbaarheid van deze helpende hand voor startende ondernemers groter. En het moet de drempel voor Meppeler starters kleiner maken om binnen te lopen.

De Ondernemersfabriek is een provinciaal initiatief om er voor te zorgen dat startups begeleid worden bij het maken van een volgende stap. Coaches uit het bedrijfsleven helpen starters daarbij. Tot op heden zijn er vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen. De vestiging in Hoogeveen is er ook voor Meppel.

Starters kunnen ook gebruik maken van kantoorruimte in de vestigingen in Drenthe. Dat moet in Meppel op een kleinschalige manier ook mogelijk worden. In de praktijk blijkt het kantoor in Hoogeveen ver weg te liggen van Meppel. De politiek en ook de organisatie zelf moet zich er nog over uitspreken. 

Ondernemend is een samenwerkingsverband van RTV Drenthe en Boom Uitgevers Media uit Meppel. Ondernemend is te zien op RTV Drenthe na het nieuws.

Uitzendtijden RTV Meppel zaterdag vanaf 13.00 uur op oneven uren, zondag de hele dag op de oneven uren; RTV Drenthe vrijdag vanaf 17.30 uur en zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur en vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur op de site van de Meppeler Courant.