Tijdelijke woon- of werkruimte in de Vijverhof

Steenwijk - Tijdelijk wonen en/of werken in de Vijverhof. Andrea Veld van Aandacht Vastgoed in Steenwijk en Govert van der Spek van 24/7 Vastgoedbeheer in Den Haag willen het mogelijk maken.

De twee vastgoedbeheerders willen graag een win-win situatie creëren, waarbij er weer levendigheid is in de Vijverhof, en de omwonenden daar ook van meeprofiteren. 'Denk aan tuinen die weer worden bijgehouden, appartementen die worden opgeknapt, maar ook aan bewaking door middel van bewoning en gebruik.' Veld en Van der Spek zien veel kansen. 'Het kan een mooi pareltje worden.'

Er zijn al acht mensen die een bruikleenovereenkomst hebben getekend. Wanneer zij hun intrek kunnen nemen in het pand, hangt af van wanneer de veiligheid kan worden gegarandeerd. Om dat te bewerkstelligen, worden er deze week gesprekken gevoerd met politie, brandweer en GGD. Er is al contact geweest met de gemeente.

Deze week wordt een kijkmiddag gehouden in de Vijverhof. Omdat er geen huurcontracten worden afgesloten, maar bruikleenovereenkomsten, ligt de prijs flink lager dan je normaal voor dergelijke appartementen zou verwachten. Er geldt een wederzijdse opzegtermijn van 28 dagen.

Wie naar de kijkmiddag in de Vijverhof wil komen,  kan zich aanmelden via info@aandachtvastgoed.nl